Ελλάδα|08.09.2023 12:39

Ανησυχία για τη Λάρισα: Ορατός ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να υπερχειλίσει ο Πηνειός και να πλημμυρίσει η πόλη - Ποιες συνοικίες κινδυνεύουν

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr

Σε συναγερμό βρίσκονται οι τοπικές Αρχές στη Λάρισα, αφού ο κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Πηνειός και να πλημμυρίσουν ακόμα και συνοικίες εντός της πόλης είναι ορατός.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Λαρισαίων και νυν δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Νταής, αυτήν τη στιγμή δεν εντοπίζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στην πόλη, εκτός από σημεία που αναβλύζει νερό από φρεάτια ομβρίων υδάτων, τα οποία έχουν υψομετρική διαφορά και δεν μπορούν να το απορροφήσουν.

Ωστόσο, ο ίδιος σημειώνει ότι κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, τι μπορεί να γίνει από ώρα σε ώρα, αφού το νερό από σπασμένα φράγματα στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας πέφτει στον Πηνειό ποταμό, ο οποίος διέρχεται από την πόλη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπερχειλίσει.

«Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, ωστόσο, βρισκόμαστε σε επιφυλακή, γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε πόση ποσότητα νερού πέφτει στο ποτάμι και αν θα βρεθούμε ξαφνικά αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα. Χθες το βράδυ δημιουργήθηκαν  κάποια προβλήματα στην πόλη, αλλά καταφέραμε να τα αντιμετωπίσουμε μέχρι τα ξημερώματα. Σε χωριά γύρω από τη Λάρισα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και γι’ αυτό δόθηκε εντολή να εκκενωθούν από τους κατοίκους τους οι οικισμοί Κουτσόχερο, Αμυγδαλέα και Μάνδρα», λέει στο ethnos.gr ο κ. Νταής.

Ποιες συνοικίες κινδυνεύουν

Κατά τον ίδιο, αυτήν τη στιγμή η προσοχή των τοπικών Αρχών στρέφεται σε συνοικίες της πόλης που βρίσκονται δίπλα στο ποτάμι και κινδυνεύουν περισσότερο να πλημμυρίσουν, σε περίπτωση που αυτό υπερχειλίσει.

Πρόκειται για τη συνοικία του Αγίου Θωμά, η οποία βρίσκεται στην άκρη της Λάρισας προς την πλευρά της Καρδίτσας και για τις συνοικίες Ταμπάκικα και Ιπποκράτης. Οι δύο τελευταίες βρίσκονται στην περιοχή του Αλκαζάρ, άρα όχι σε πολύ μεγάλη απόσταση από το κέντρο της πόλης.

«Στο απευκταίο ενδεχόμενο να υπερχειλίσει το ποτάμι, αυτές οι συνοικίες θα αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα και θα καταγραφούν σημαντικά προβλήματα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και ελπίζουμε να μην είναι μεγάλη η ένταση του νερού που έρχεται. Έχουμε όλα τα συνεργεία μας στις περιοχές που κινδυνεύουν, αλλά, αν υπερχειλίσει ο Πηνειός, δυστυχώς, δε θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα», τονίζει ο κ. Νταής.    

Μήνυμα του 112 σε Βρυότυπο και Αμπελώνα - Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για εκκένωση των χωριών Βρυότοπος και Αμπελώνας, καθώς έσπασε κι άλλο ανάχωμα του Πηνείου.

ειδήσεις τώραΠοτάμιΠηνειόςνερόΛάρισακακοκαιρία Daniel