Ελλάδα|08.09.2023 19:43

Κακοκαιρία Daniel: Βιβλική καταστροφή και στα ορεινά της Λίμνης Πλαστήρα - Κατακρημνίζονται σπίτια σε τρία χωριά

Κώστας Ασημακόπουλος

Την ώρα που οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για να διασώσουν εγκλωβισμένους πολίτες στα πεδινά χωριά της Θεσσαλίας, τεράστιες είναι οι ζημιές και στα ορεινά της ίδιας Περιφέρειας που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα όπου μάλιστα περιόδευσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπάρχουν τεράστια προβλήματα με κατακρημνίσεις και καθιζήσεις που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και απειλούν να αφανίσουν από προσώπου γης τρία χωριά.

«Εδώ δεν έχουμε πρόβλημα με τις πλημμύρες αλλά με τις καθιζήσεις και τις κατακρημνίσεις που απειλούν τρία χωριά και τις υποδομές του Δήμου. Τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται στα χωριά Μορφοβούνι, Μοσχάτο και Νεοχώρι», είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος.

 

Εχουν εξαφανιστεί σπίτια

Όπως τόνισε ειδικά στο Μορφοβούνι κατακρημνίστηκαν αρχικά 4 σπίτια αλλά τις τελευταίες ώρες έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 20 σπίτια, ενώ δύο από αυτά έχουν εξαφανιστεί.

Δραματική η κατάσταση

«Η κατάσταση είναι δραματική. Εκκενώσαμε τα χωριά. Πολλοί ηλικιωμένοι φιλοξενούνται στις δομές μας και δέχονται βοήθειες των μελών της δημοτικής αρχής αλλά και άλλων κατοίκων που έχουν σπεύσει εθελοντικά να βοηθήσουν», τόνισε ο Παναγιώτης Νάνος.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα πήγε με τον πρωθυπουργό στα χωριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα: «Είδε και ο πρωθυπουργός τι συμβαίνει. Ήδη πήραμε πρώτη έκτακτη βοήθεια 1 εκ. Ευρώ για τις πρώτες ανάγκες αλλά αντιλαμβάνεστε πως οι ζημιές είναι τεράστιες. Ευχόμαστε να σταματήσει εδώ η ζημιά αλλά η διάβρωση είναι εκτεταμένη. Γεωλόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και μας δίνουν οδηγίες».

Λίμνη Πλαστήραπλημμύρεςειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚαρδίτσακακοκαιρία Danielπλημμυροπαθείς