Ελλάδα|11.09.2023 16:00

Σοβαρή καταγγελία στη Λάρισα: Βίντεο με αστυνομικό να λέει «Θα μπούμε μέσα στον κόσμο - ξύλο θα πέσει εντάξει;» αναφερόμενος στους διαδηλωτές

Newsroom

Προβληματισμό προκαλεί καταγγελία  σχετικά με τη δράση των αστυνομικών στα χθεσινά επεισόδια της Λάρισας, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι πλημμυροπαθείς για να διαμαρτυρηθούν, στο πλαίσιο της άφιξης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ξύλο θα πέσει εντάξει;»

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ακούγεται αστυνομικός να λέει στους συναδέλφους του αναφερόμενους στους διαδηλωτές: «Θα μπούμε μέσα στον κόσμο. Θα σπάσουν αυτοί. Και τίποτα να μην πέσει, ξύλο θα πέσει. Θα μπούμε μέσα κόσμο, εντάξει».

Πηγή: Facebook

Σημειώνεται ότι χθες, Κυριακή σημειώθηκαν επεισόδια κατά την άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές.

Συγκεκριμένα η ένταση προκλήθηκε από συγκεντρωμένο πλήθος που πραγματοποιούσε πορεία διαμαρτυρίες για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν τα άτομα, το πλήθος απάντησε με συνθήματα, άναψε φωτιά σε κάδους, ενώ έγινε χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 24 προσαγωγές ενώ τραυματίστηκαν και 6 αστυνομικοί.

πλημμυροπαθείςπλημμύρεςΛάρισαειδήσεις τώρααστυνομικοί