Ελλάδα|11.09.2023 23:10

Πειραιάς: Εξοργίζει η μαρτυρία επιβάτη του Blue Horizon για τον Αντώνη - «Προσπάθησε να επιβιβαστεί τρεις φορές – Έπεσε στο νερό και είπαν “πάμε”»

Newsroom

Για τον φρικτό τρόπο που οδηγήθηκε στον θάνατο ο 36χρονος Αντώνης στον Πειραιά μίλησε επιβάτης του Blue Horizon της Blue Star Ferries. Όπως είπε, το 36χρονο θύμα προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο τρεις φορές, ωστόσο τα μέλη του πληρώματος, τον εμπόδισαν.

«Γύρω στις 21:00 ενώ βρισκόμουν έξω στο κατάστρωμα είδα κάποιους από το πλήρωμα, έναν αξιωματικό και έναν με καφέ ρούχα, να προσπαθούν να βγάλουν κάποιον από το πλοίο. Μετά αυτός προσπάθησε να ξαναμπεί ενώ το πλοίο άρχισε να απομακρύνεται. Ο αξιωματικός του πλοίου με τα λευκά ρούχα έσπρωχνε τον άνθρωπο προς τα πίσω ενώ το πλοίο άρχισε να απομακρύνεται», ανέφερε ο μάρτυρας στο Mega.

«Δεν είδα καμία προσπάθεια σωτηρίας»

Ο επιβάτης του Blue Horizon συμπλήρωσε πως, στη συνέχεια, «Ο εύσωμος άντρας του πληρώματος τον έσπρωξε και βρέθηκε ξανά στη στεριά όρθιος. Έκανε και δεύτερη προσπάθεια καθώς ήδη το πλοίο απομακρυνόταν από τη στεριά και ο ίδιος άντρας τον έσπρωχνε φωνάζοντας “φύγε ρε”. Έκανε και τρίτη προσπάθεια να μπει στο πλοίο και αφού σπρώχτηκε ξανά από τον εύσωμο άντρα του πληρώματος τον είδα να πέφτει στη θάλασσα όρθιος. Δεν είδα καμία προσπάθεια σωτηρίας και μάλιστα άκουσα που είπανε “έλα πάμε”».

«Κάποια στιγμή άκουσα τον άλλο του πληρώματος με τα καφέ ρούχα να λέει στον αξιωματικό “άστον” ενώ, εκείνος είπε “έξω- έξω”. Αφού έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα, ο αξιωματικός φώναξε στο φορητό VHF που κρατούσε “φεύγουμε- φεύγουμε”», πρόσθεσε.

 Συγκλονίζουν τα λόγια του καβοδέτη για το φρικτό θάνατο του 36χρονου

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του καβοδέτη, που είδε με τα μάτια του τον άτυχο 36χρονο να πνίγεται στο λιμάνι του Πειραιά αφού τον έσπρωξαν στη θάλασσα τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Μάλιστα σε ένα βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ίδιος να περνάει μπροστά από το σημείο λίγο πριν τη μοιραία πτώση.

Μιλώντας στο Mega, ο καβοδέτης ανέφερε πως πέρασε μπροστά από τον καταπέλτη του Blue Horizon για να πάει να λύσει τους κάβους του διπλανού πλοίου που έφευγε.

Ακόμη ισχυρίστηκε ότι δεν είδε ακριβώς τι είχε γίνει, ωστόσο είδε τον Αντώνη νεκρό στη θάλασσα και κανέναν να μη σπεύδει σε βοήθεια.

«Ήταν εκεί ένας πράκτορας, αυτός μίλαγε στο τηλέφωνο. Από αυτόν έμαθα ότι έχει πέσει άνθρωπος στο νερό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν η πρώτη φορά. Άμα βλέπεις αυτά τα πράγματα, πως να μην σοκαριστείς δηλαδή; Πνίγεται ο άνθρωπος και εμείς δεν μπροούσαμε να κάνουμε τίποτα. Εγώ δεν ήμουν εκεί εκείνη τη στιγμή που έπεσε. Εγώ πήγα όταν ήταν νεκρός», δήλωσε.

θάνατοςλιμάνι Πειραιάειδήσεις τώραBlue Star FerriesΠειραιάς