Ελλάδα|13.09.2023 08:38

Μαφιόζικο χτύπημα στη Λούτσα: Κρίσιμες μαρτυρίες θα «ρίξουν φως» στην υπόθεση - Ο ρόλος κλειδί του Τούρκου αρχηγού της συμμορίας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Πρωτοφανής θεωρείται από τις Αρχές η μαφιόζικη εκτέλεση έξι ατόμων στη Λούτσα, οι οποίοι συνδέονται με Τούρκο αρχιμαφιόζο, ενώ υπάρχουν και αναφορές για συμμετοχή τους σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών με έδρα τη Γαλλία.  Σύμφωνα με ντοκουμέντα τα πυρά «έπεφταν βροχή» με τους αστυνομικούς να μαζεύουν περισσότερους από 50 κάλυκες από πιστόλια των 9 χιλιοστών. Την ίδια ώρα, εντοπίστηκε το σπίτι όπου διέμεναν τα θύματα της δολοφονίας, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου έγινε στο συμβάν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ασφάλεια προσπαθεί να ταυτοποιήσει όλα τα θύματα. Οι αστυνομικοί αναμένουν αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναζητούν οπτικό υλικό και κρίσιμες μαρτυρίες για να ρίξουν φως στη δολοφονία.

Ξεκαθάρισμα τουρκικών συμμοριών το μακελειό - Συνδέονται με δολοφονία στη Γαλλία

Τα κινητά των θυμάτων γίνονται φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας με στόχο να προκύψουν επιπλέον στοιχεία για το συμβόλαιο θανάτου και την αιματηρή ενέδρα. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι η εκτέλεση εντάσσεται στη διαμάχη δύο τουρκικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών με βάση τους να είναι κυρίως η Κωνσταντινούπολη και είχαν επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία.

Το μακελειό στη Λούτσα δείχνει να συνδέεται με μία δολοφονία που είχε γίνει προ ολίγου μηνών στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και είχε σκοτωθεί ηγετικό στέλεχος της αντίπαλης συμμορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες κάποια από τα άτομα που σκοτώθηκαν ήταν δράστες της δολοφονίας στην Γκρενόμπλ.

Τα μέλη της συμμορίας που δολοφονήθηκαν στην Λούτσα είναι μέλη μίας συμμορίας που έχει αρχηγό της τον Τούρκο που έχει κρατηθεί σε φυλακές στην Ιταλία και μένει τώρα εκεί (Μπαρίς Μπογιούν).

Τέλος, σημαντικό είναι ότι οι αστυνομικοί έχουν στην διάθεσή τους αναρτήσεις στο facebook των μελών της αντίπαλης συμμορίας, όπου απεικονίζονται οι 6 νεκροί με κόκκινο «X» τα πρόσωπά τους.

Η σχέση με τον Τούρκο αρχιμαφιόζο και τα νεότερα

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, τα θύματα του μακελειού είναι συνεργάτες του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν. «Ενώ η έρευνα συνεχίζεται και εικάζεται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, οι ταυτότητες των 6 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους αποκαλύφθηκαν», αναφέρει η εφημερίδα.

Υποστηρίζεται ότι οι νεκροί ήταν άνδρες του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν (Μπαρίς Μπογιούν), ο οποίος συμμετείχε σε πολλές ένοπλες ενέργειες στην Τουρκία και ζούσε ως δραπέτης στην Ιταλία. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο Doruk B, ένας από τους πολύ κοντινούς άνδρες του Μπαρίς Μπογιούν.

Ο Μπαρίς Μπογιούν είχε διαφύγει πριν από μερικούς μήνες μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, μαζί με τον Oguzhan H. και από τότε είχαν εξαφανιστεί τα ίχνη τους στο δάσος στη συνοικία Τσεκμέκιοι της Κωνσταντινούπολης.

Ενώ ο Oguzhan H. κατευθυνόταν παράνομα για τη Γεωργία με φορτηγό, συνελήφθη από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στη συνοριακή πύλη και ισχυρίστηκε ότι ο Doruk B. διέφυγε οδικώς στην Ελλάδα.

Το σκοτεινό παρελθόν του Μπογιού

Υπήρξαν επιθέσεις στο εξωτερικό στο παρελθόν εναντίον του αρχηγού του εγκληματικού δικτύου Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος ζει στην Ιταλία ως δραπέτης και είναι γνωστός για τις συμμορίες δολοφόνων μοτοσυκλετών που ίδρυσε στην Κωνσταντινούπολη.Πολλά τουρκικά μέσα χαρακτηρίζουν την είδηση της εκτέλεσης των 6 ανδρών του Μπογιούν ως «βόμβα».

δολοφονίαΛούτσαειδήσεις τώραμαφία