Ελλάδα|20.03.2019 17:23

Ιερόσυλοι διέρρηξαν τον καθεδρικό ναό στην Ύδρα (pics)

Newsroom

Με λεία πέντε κιλά χρυσού από τα τάματα πιστών και ό,τι περιείχε το παγκάρι, έφυγαν ιερόσυλοι από τον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ύδρας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Μάλισταν, δεν περιορίστηκαν μόνο στο να ξαφρίσουν τον ναό, αλλά άφησαν πίσω τους και εικόνα διάλυσης. 

Παρά το γεγονός ότι ο ναός έχει κάμερες και σύστημα συναγερμού οι κακοποιοί κατάφεραν και απενεργοποίησαν τα πάντα. Ωστόσο, όταν έκοψαν τα καλώδια του συναγερμού περίπου στις 4:25 τα ξημερώματα η εταιρεία security ενημέρωσε την αστυνομία. 

Όταν έφτασαν στον ναό αστυνομικοί και ο νεωκόρος αντίκρισαν κομμένα καλώδια, σπασμένο παγκάρι, εικόνες στο πάτωμα και ανοιγμένη τη λειψανοθήκη που περιέχει τα λείψανα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου. 

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι οι δράστες δεν είναι Υδραίοι και πως πιθανότατα μετέβησαν στο νησί με μικρό σκάφος και διέφυγαν αμέσως μετά τη διάρρηξη. 

«Οι κάμερες έδωσαν υλικό. Δείχνουν δυο κουκουλοφόρους, που φορούσαν γάντια, να παραβιάζουν τον χώρο. Οι αστυνομικοί της Σήμανσης πήραν αποτυπώματα και ό,τι άλλο υλικό μπορούσε να βοηθήσει. Δεν έχουμε παράπονο, κινητοποιήθηκαν γρήγορα και συνεργάστηκαν άψογα μαζί μας και με το Λιμενικό» σημειώνει ο εφημέριος του ναού. 

διάρρηξηκαθεδρικός ναόςΎδρα