Κακοκαιρία Daniel: Πώς από τις πλημμύρες «αναγεννήθηκε» η Λίμνη Κάρλα - Εντυπωσιακές εικόνες από δορυφόρο
NewsroomΑποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο αμερικανικός δορυφόρος Landsat-8, στις οποίες φαίνεται εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων από την κακοκαιρία Daniel στην περιοχή της Μαγνησίας και πιο συγκεκριμένα στη Λίμνη Κάρλα.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημιούργησε το Meteo, οι πλημμύρες ξεκίνησαν από τις 06.09.2023 στην περιοχή καθώς αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του), και έφτασαν τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 08.09.2023.
Το μέγιστο των πλημμυρισμένων εκτάσεων παρατηρήθηκε στις 16.09.2023 (περίπου 190.000 στρέμματα), όπου πλέον αναγεννήθηκε η λίμνη Κάρλα φτάνοντας και ξεπερνώντας και την έκταση της πριν την αποξήρανσή της το 1962.
Σημειώνεται, πως η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, στις 31.08.2023 και σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, υπολογίστηκε περίπου στα 35.700 στρέμματα.
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, «μηνύματα» Καραμανλή- Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια