Ελλάδα|19.09.2023 15:00

Πώς σώθηκε η γυναίκα που έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν σε πλοίο στη Μήλο: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Newsroom

Μια 63χρονη επιβάτισσα έπεσε στις 14 Σεπτεμβρίου στη θάλασσα, καθώς αποβιβαζόταν από το πλοίο στο λιμάνι της Μήλου. Σε αντίθεση με την περίπτωση του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, που το πλοίο συνέχισε ανενόχλητο την πορεία του, μόλις διαπιστώθηκε ότι άνθρωπος βρισκόταν στη θάλασσα ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο διάσωσης

«Η γυναίκα ήξερε μπάνιο, αλλά δεν αντέδρασε εκείνη τη στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στο OPEN και στο «Ώρα Ελλάδος».«Ενεργοποιήσαμε τη διαδικασία που προβλέπεται όταν πέφτει άνθρωπος στη θάλασσα, βούτηξε άνθρωπος με το σωσίβιο και την έβγαλαν», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι σε όλα τα πλοία έχουν ένα σύστημα που επιτρέπει οι μηχανές να απενεργοποιηθούν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, λέγοντας πως «Όλα τα πλοία είναι ηλεκτρονικά. Μόλις πατηθεί το συγκεκριμένο σταματάνε όλα».

Αρνήθηκε να σχολιάσει τη συμπεριφορά του προσωπικού του Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο υπογράμμισε ότι «Όλες οι εταιρείες έχουν ένα σύστημα ασφαλούς διαχείρισης. Το πλήρωμα και η εταιρεία είναι προετοιμασμένοι για τέτοια συμβάντα. Γι'αυτό γίνονται και τα γυμνάσια. Οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες».

Διευκρινίζοντας τι προβλέπουν τα πρωτόκολλα είπε «Κάθε μια περίπτωση έχει μια ομάδα αντιμετώπισης κινδύνου. Ο καπετάνιος οφείλει να ειδοποιήσει την αντίστοιχη ομάδα, τις λιμενικές αρχές, προκειμένου να ενεργοποιήσουν όλα τα συστήματα».

πλοίοBlue Star Ferriesλιμάνι ΠειραιάΜήλοςειδήσεις τώρα