Ελλάδα|20.09.2023 08:00

Σήμερα η κηδεία της 20χρονης δοκίμου: Το ιατροδικαστικό πόρισμα θα λύσει το μυστήριο για τον θάνατο της Μαριάννας

Newsroom

Οι αξιωματούχοι του Λιμενικού Σώματος διερευνούν επί του παρόντος τις συνθήκες του τραγικού θανάτου της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού. Η νεαρή γυναίκα, η Μαριάννα Τσίγκα, με καταγωγή από την Κω, φέρεται να υπέκυψε σε μολυσματική ασθένεια που πιστεύεται ότι συνδέεται με τσίμπημα κουνουπιού και είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια.

Η εξόδιος ακολουθία για την 20χρονη Μαριάννα Τσίγκα, θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη στις 17:00 στον ΙΝ Αναλήψεως στο Ζηπάρι.

Η υγεία της Μαριάννας επιδεινώθηκε ενώ βρισκόταν στην Ινδία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο και αργότερα εισήχθη σε ιδιωτική κλινική και νοσοκομείο στην Αττική, όπου τελικά απεβίωσε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι αρχές διερευνούν τώρα το ενδεχόμενο ο ιός που ευθύνεται για την ασθένειά της να μεταδόθηκε μέσω τσιμπήματος κουνουπιού κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου ταξιδιού της Μαριάννας ως φοιτήτριας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Φως από το ιατροδικαστικό πόρισμα

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα, μέλη του πληρώματος δίνουν καταθέσεις στα στελέχη του Λιμενικού, που βρίσκονται σε συνεννόηση με τους γιατρούς που παρακολουθούσαν την 20χρονη.

Συλλέγονται στοιχεία για τον τρόπο που προκλήθηκε η λοίμωξη στην άτυχη κοπέλα. Να σημειωθεί πως δόκιμοι της σχολής εμποροπλοιάρχων μιλούν για τσίμπημα από μολυσμένο κουνούπι.

Ένιωσε αδιαθεσία μέσα στο πλοίο

Το περασμένο Σάββατο, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής έλαβε ειδοποίηση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία σχετικά με την ασθένεια της 20χρονης γυναίκας. Βρισκόταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι σε δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία, όταν άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία μετά τον απόπλου της από το λιμάνι Σίκα της Ινδίας.

Στη δόκιμη αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Σουέζ της Αιγύπτου και στη συνέχεια επαναπατρίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου υπό τη φροντίδα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, συνοδευόμενη από επαγγελματία ιατρό. Της παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα σε ιδιωτική κλινική στην Αττική και αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Αρχικά, υπήρξε βελτίωση της υγείας της, αλλά δυστυχώς, την Κυριακή απεβίωσε.

Λιμενικό ΣώμαΚωςειδήσεις τώρα