Στα σκαριά αλλαγές στην Πολιτική Προστασία - Έρχεται εθνική βάση δεδομένων για φυσικές καταστροφές
NewsroomΑλλαγές στη δομή της Πολιτικής Προστασίας έχει στα σκαριά το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και ένα από τα βασικά εφόδια για τις φυσικές καταστροφές είναι η δημιουργία της εθνικής βάσης δεδομένων.
Σε αυτή τη βάση δεδομένων θα μπαίνουν όλα τα στατιστικά στοιχεία των φυσικών καταστροφών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα αποτελέσματα από τους αισθητήρες και τα αποτελέσματα από τα radar.
Άρα, θα υπάρχει μία γεωγραφική ακρίβεια για το πού θα χτυπήσει η καταστροφή, όπως μεταδίδει η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN.
Ταυτόχρονα, ξεκινάει η προμήθεια σε 50 έως 60 συστήματα μετεωρολογικών σταθμών, δύο συστήματα δορυφορικών σταθμών, 12 συστήματα αισθητήρων, δύο συστήματα επεξεργασίας δορυφορικών δεδομένων, έξι έως οκτώ ραντάρ και drone ανίχνευσης πυρκαγιάς.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Βασίλη Κικίλια την Τετάρτη (20/9) αναφέρθηκε ότι οι διαγωνισμοί θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το αργότερο τα μέσα Δεκεμβρίου.
- Πώς φτάσαμε στη νέα σύλληψη του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» - Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»
- Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: 63χρονος σκότωσε με μαχαίρι τον αδελφό του μετά από καβγά
- Θάνατος Ναβάλνι: Τι είναι και πώς δρα η τοξίνη του δηλητηριώδους βατράχου - Τι λέει γιατρός
- Love Story: Η νέα σειρά του Ryan Murphy φωτίζει τον πιο μυθικό έρωτα της δεκαετίας του ’90