Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ: Ο Πολάκης με ντουντούκα και η διαμαρτυρία
NewsroomΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία Εργαζομένων των νοσοκομείων «Δρομοκαΐτειο», «Άγιος Σάββας», και «Ελπίς» ζητώντας λύση στο θέμα των καθαριστριών, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους περί τα τέλη Αυγούστου και απολύονται.
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κρεμάσει έξω από το υπουργείο ρόμπες, στις οποίες αναγράφεται η λέξη «ανεργία», έχει τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων με σκούπες και φαράσια στο πεζοδρόμιο, ενώ έχει στήσει πάγκο, στον οποίο έχει κρεμάσει αφίσα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας τη φράση «ολιγαρκής αφθονία» και «μοιράζει» φασολάδα. Κάποια στιγμή βγήκε από το υπουργείο και ο Παύλος Πολάκης με ντουντούκα.
Ο κ. Πολάκης μάλιστα απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που δεν ήθελε να τον αφήσει να μιλήσει, είπε: «Σταμάτα, το βρήκες το υπουργείο αυτή τη φορά, άσε με να μιλήσω στους εργαζόμενους».
Στη συνέχεια, ανέφερε: «Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία έλεγε πως είναι συμβατό με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο να κάνουν τα νοσοκομεία συμβάσεις με τους εργαζόμενους και όχι με τους εργολάβους, είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες.
- Η Άγκυρα ντύνει τις διεκδικήσεις της με «θαλάσσια πάρκα» - Νέο μέτωπο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
- Πέθανε ο σπουδαίος Κωνσταντίνος Τσουκαλάς - Η πορεία και η παρακαταθήκη του
- Hellenic Train: Πρόστιμα 120.000 ευρώ από τη ΡΑΣ για παραβάσεις στη συντήρηση των τρένων
- Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αποχαιρέτησε την οικογένεια του ΠΑΟΚ - Το τρομερό «αντίο» του Τάισον