Ελλάδα|23.09.2023 19:38

«Γιατί πας έξω;»: Την προσβλητική συμπεριφορά του οδηγού στο άτομο με αναπηρία καταδικάζει ΟΑΣΑ και ΟΣΥ - Στο πειθαρχικό ο άνδρας

Newsroom

Τη συμπεριφορά ενός οδηγού του ΟΑΣΑ για όσα είπε απευθυνόμενος σε άτομο με αναπηρία καταδικάζουν ΟΑΣΑ και ΟΣΥ με ανακοίνωσή τους. Όπως τονίζουν ο οδηγός θα κληθεί στο Πειθαρχικό. Σημειώνεται ότι η ΟΣΥ αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε το περιστατικό ξεκίνησε την προσπάθεια ταυτοποίησης του οδηγού και πλέον ειναι πολύ κοντά στον εντοπισμό του.

Η ανακοίνωση

Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού.

Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

«Γιατί πας έξω;» 

Στο βίντεο φαίνεται το λεωφορείο να σταματά αλλά να μην κατεβαίνει η ειδική ράμπα.

Στον διάλογο που ακολουθεί όταν το άτομο στο αναπηρικό αμαξίδιο πλησιάζει την μπροστινή πόρτα του λεωφορείου ο οδηγός ακούγεται να του λέει «δεν έχεις βοηθό ρε;».

Όταν, δε, το άτομο που ζητά τη βοήθειά του απαντά αρνητικά τότε ο οδηγός ακούγεται να λέει «γιατί πας έξω;».

Αφού τελικά ο οδηγός του ΟΑΣΑ βοήθησε το ΑμεΑ να μπει στο λεωφορείο ακολούθησε δεύτερος γύρος προσβλητικής συμπεριφοράς καθώς ακούγεται να του λέει «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη...».





λεωφορείο ΟΑΣΑοδηγόςΟΑΣΑειδήσεις τώρα