Ελλάδα|21.03.2019 16:37

Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down και όλοι φορούν αταίριαστες κάλτσες (pics)

Newsroom

Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας. Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down δεν ορίστηκε τυχαία να είναι η 21η Μαρτίου, καθώς προέκυψε από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος=3.21). Η Ημέρα καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Μια από τις φετινές δράσεις ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Down είναι δυνατή μέσα στην απλότητά της και καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να φορέσουν διαφορετικές κάλτσες προκειμένου να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να δημιουργήσει συζητήσεις σχετικά με την ποικιλομορφία, τη διαφορετικότητα, την ένταση και την αποδοχή όλων.
Όσοι επιθυμούν να γίνουν ... μέρος της καμπάνιας φορούν διαφορετικές κάλτσες, φωτογραφίζονται και ποστάρουν τις εικόνες στα social media με τα hashtag #downsyndrome και #worlddownsyndromeday.

Δείτε τις εκδηλώσεις με αφορμή την ημέρα 

T
T
T
T
T
T

Τι είναι το σύνδρομο Down

Το σύνδρομο Down περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους. Το σύνδρομο Down είναι η πιο κοινή γενετική χρωμοσωματική διαταραχή και βασική αιτία των μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά. Διαβάστε περισσότερα στο www.down.gr

σύνδρομο DownΠαγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down