Ελλάδα|26.09.2023 09:39

Προσφυγές από τις οικογένειες των θυμάτων στη Θεσσαλία - Στρέφονται κατά του δημοσίου και παντός υπευθύνου για αποζημιώσεις

Newsroom

Στη Δικαιοσύνη στρέφονται, σύμφωνα με το OPEN, οικογένειες θυμάτων –από την κακοκαιρία Daniel– στη Θεσσαλία, για τις περιουσίες αλλά και τους ανθρώπους που έχασαν στις φονικές πλημμύρες

Ειδικότερα, οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους άρχισαν να στρέφονται κατά των αρμόδιων φορέων, υποβάλλοντας μηνύσεις κατά του δημοσίου και κατά παντός υπευθύνου για παραλείψεις στην κακοκαιρία. Για παράδειγμα, οικογένεια δυο θυμάτων που πνίγηκαν μέσα στο σπίτι τους στον Παλαμά της Καρδίτσας έχουν ήδη υποβάλλει αγωγή.

Ο ποινικολόγος κ. Προυσανίδης εξήγησε: «Όταν πρόκειται για ανθρώπινη ζωή, μπορούν να κάνουν αγωγή για ψυχική οδύνη εναντίον των παραλείψεων και των παραμελειών του κράτους. Εγώ έχω λάβει ήδη τέτοια εντολή και θα στραφούμε κατά των αρμόδιων φορέων. Συγκεκριμένα, έκαναν αγωγή τα παιδιά μίας γυναίκας, η οποία έχασε τη ζωή της από πνιγμό στο ίδιο της το σπίτι».

«Το περιστατικό σημειώθηκε στην Αστρίτσα, στον Παλαμά, όπου το νερό είχε φτάσει στο 1,90 με τους δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από την κακοκαιρία» όπως είπε.

αποζημιώσειςΘεσσαλίαειδήσεις τώραΚαρδίτσακακοκαιρία Daniel