Ελλάδα|28.09.2023 13:50

Κακοκαιρία Elias - Πήλιο: Εικόνες αποκάλυψης σε Τρίκερι, Μηλίνα, Χόρτο, Πλατανιά - Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών

Newsroom

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει, στο πολύπαθο από την κακοκαιρία Daniel Πήλιο, η νέα κακοκαιρία που χτύπησε χθες το βράδυ την περιοχή με τις βροχές να συνεχίζουν. Τρίκερι, Πόρτο, Πλατανιάς, Μιλήνα, οι κάτοικοι των χωριών αυτών δοκιμάζονται για δεύτερη φορά ενώ είδαν ξανά μέσα σε 20 ημέρες να πλημμυρίζουν. 

Ειδικότερα, σε Χόρτο και Πλατανιά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η Μηλίνα, όπου ο μεγάλος όγκος νερού πλημμύρισε τους δρόμους.

 

Στον Πλατανιά η κατάσταση είναι δραματική καθώς το χωριό κόπηκε στα δύο από χείμαρρο με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες να εγκλωβιστούν. Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση που στέφθηκε με επιτυχία.

 «Ολική καταστροφή και ζημιές»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN και τον Αντώνη Τσολναρά, την παραλιακή Νοτίου Πηλίου ο δρόμος έχει σπάσει και έχει φρακάρει από φερτά μπάζα και υλικά. Βαρέα μηχανήματα δουλεύουν ακατάπαυστα για να τον ανοίξουν ενώ οι εργασίες αποκατάστασης θα συνεχίσουν και σε άλλα σημεία. «Είναι εργασίες αποκατάστασης. Εδώ βλέπετε τον αγωγό του φράγματος που έρχεται από 50 χλμ σχεδόν και δίνουμε νερό στο Τρίκκερι. Είδαμε πως κατέπεσε. Ολική καταστροφή και ζημιές. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Το βράδυ ξυπνάγαμε τους κατοίκους να ναι σε επιφυλακή» ανέφερε στο OPEN, ο δήμαρχος Νότιου Πηλίου.

ειδήσεις τώραΠήλιοπλημμύρεςκακοκαιρία