Ελλάδα|21.03.2019 20:00

Ένα εργαστήριο δημιουργίας άλλων διαστάσεων μόνο για παιδιά

Newsroom

Η Εικονική Πραγματικότητα αποτελεί μία νέα, συναρπαστική διάσταση, όπου μπορείτε να εισχωρήσετε και να βιώσετε εμπειρίες έξω από τις δυνατότητες που σας δίνονται στην καθημερινότητά σας, σαν να βρίσκεστε πραγματικά εκεί!

Τα παιδιά λατρεύουν τις νέες τεχνολογίες και ειδικά όταν αυτές εξάπτουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους. Πόσο μάλλον, όταν μαθαίνουν για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της εικονικής πραγματικότητας διασκεδάζοντας και όταν όλο αυτό το μοιράζονται με τους φίλους τους.

Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε διαφορετικά

Η τεχνολογία VR χρησιμοποιείται σε ένα εργαστήριο δημιουργίας άλλων διαστάσεων, βοηθώντας τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους VR κόσμο με έναν διαδραστικό, διασκεδαστικό και συγχρόνως επιμορφωτικό τρόπο. Η έμπνευση μέσω μιας τόσο σημαντικής εμπειρίας με παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα θα τους μείνει αξέχαστη και θα την συζητάνε για καιρό. To εργαστήριο «Δημιουργώ το δικό μου VR κόσμο» που σχεδίασαν τα Alpha labs, τα πρώτα εργαστήρια εκθετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα και πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη.

Θα προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να εξοικειωθούν με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας που είναι πλέον στη ζωή μας και βρίσκει εφαρμογές σε ολοένα και περισσότερους τομείς της. Τα παιδιά θα μάθουν εκ των έσω να την αξιοποιούν αλλά και να τη δημιουργούν!

Γιατί το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι σημαντικό

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τους εικονικούς κόσμους όχι σαν θεατές, αλλά σαν δημιουργοί τους. Ο λευκός καμβάς αποτελεί ιδανικό πεδίο για τα παιδιά ώστε να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους, να χρησιμοποιήσουν νέα εργαλεία και να προγραμματίσουν σε εικονικό περιβάλλον διασκεδάζοντας!

Στόχος είναι να μάθουν να χρησιμοποιούν τις εκθετικές τεχνολογίες σαν εργαλεία, δηλαδή να αξιοποιούν δημιουργικά και όχι μόνο καταναλωτικά τις τεχνολογίες που δημιουργούν εκθετικές

αλλαγές και επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Να εμπνευστούν και να αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη ώστε μέχρι και να λύνουν πραγματικές προκλήσεις του κόσμου των μεγάλων!

«Το εργαστήριο υλοποιείται σε 3 διαδοχικά session κάθε Σάββατο στις 6, 13 και 20 Απριλίου από τις 11 έως και τις 12.30 και απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών»

Στο 1ο session, τα παιδιά μαθαίνουν τις απαραίτητες βασικές έννοιες της Εικονικής Πραγματικότητας, τον τρόπο λειτουργίας της και εξοικειώνονται με όλο το φάσμα των εφαρμογών της στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Συζητούν και αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη ώστε να σκεφτούν και να εκφράσουν δικές τους ιδέες και όνειρα! Αμέσως μετά, εισάγονται στο λογισμικό που θα χρησιμοποιήσουν και μαθαίνουν τα βασικά του εργαλεία.

Στο 2ο session, τα παιδιά εμπνέονται από τον εκπαιδευτή τους και σχεδιάζουν συζητώντας το πώς φαντάζονται τον εικονικό κόσμο που θα ξεκινήσουν να δημιουργούν μέσω Η/Υ. Με την κατάλληλη καθοδήγηση, ξεκινούν την υλοποίηση και το παιχνίδι ξεκινάει!

Στο 3ο session, τα παιδιά προσθέτουν τις τελικές αλληλεπιδράσεις ολοκληρώνοντας τη δημιουργία τους και κάνοντας τις απαραίτητες δοκιμές. Έπειτα, ακολουθώντας τα απαραίτητα βήματα γίνονται πρωταγωνιστές του εικονικού τους κόσμου και τον απολαμβάνουν με την χρήση εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας (VR HMD).

Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά μπορούν να παρουσιάσουν στους γονείς τους τη δημιουργία τους. Σχεδιασμός και υλοποίηση ALPHA LABS / Create the Future

Για παιδιά 8-12 ετών

Κόστος συμμετοχής κύκλου: 100€

*Οι θέσεις είναι περιορισμένες Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές ΕΔΩ

παιδιάAlpha Labs