Ελλάδα|29.09.2023 12:00

Ένοχος και στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Απορρίπτονται τα ελαφρυντικά

Newsroom

Ομόφωνα ένοχος όπως και πρωτοδίκως κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ομολόγησε πως δολοφόνησε την Καρολάιν Κράουτς και τον σκύλο τους, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Η υπεράσπιση είχε ζητήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, ωστόσο ο εισαγγελέας την απέρριψε.

«Ο κατηγορούμενος κατέστησε το θύμα αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί οικοπέδου που αγοράστηκε κυρίως από την οικογένεια της. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο», είπε χαρακτηριστικά. 

Το δικαστήριο αναμένεται σε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή στον 35χρονο πιλότο. 

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος απουσιάζει από το εδώλιο, καθώς τον περασμένο Ιούνιο κατά την διάρκεια της δίκης ενώπιον του ΜΟΕ, παραιτήθηκε της έφεσής του, ενώ παραίτηση δηλώσαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης που είχε ορίσει ο ίδιος.

Το δικαστήριο έχει προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων, τους οποίους δεν αποδέχθηκε, με έγγραφό του, ο κατηγορούμενος. Ωστόσο, με απόφαση του δικαστηρίου η δίκη συνεχίστηκε με τους δικηγόρους που έλαβαν εντολή να παρασταθούν προς υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Θέλησε να αποκρύψει σκοτεινά στοιχεία του χαρακτήρα του;» αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην αλλαγή της συμπεριφοράς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και στην απόφασή του να παραιτηθεί μεσούσης της δευτεροβάθμιας δίκης σχολίασε: «Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;».

Περιγράφοντας την άτυχη 20χρονη έκανε λόγο για ένα «λαμπερό πλάσμα γεμάτο ζωή» που γνώρισε τον κατηγορούμενο σε ευαίσθητη ηλικία και θαμπώθηκε. «Η Κάρολαιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Τις έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μια σχέση συνεξάρτησης. Η Κάρολαιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;».

Μπάμπης ΑναγνωστόπουλοςΓλυκά ΝεράΚαρολάινειδήσεις τώρα