Ελλάδα|29.09.2023 14:00

«Μίζα» 5.000 ευρώ ζήτησε από ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ ελεγκτής του υπουργείου Μεταφορών - Δύο συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Newsroom

«Μίζα» 5.000 ευρώ ζήτησε ελεγκτής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αρμοδιότητα τον πανελλαδικό έλεγχο των ΚΤΕΟ, από ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ προκειμένου να παραβλέψει παραβάσεις, τις οποίες θα εντόπιζε στο μέλλον σε ελεγχόμενα οχήματα.

Για το περιστατικό από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του υπάλληλου του υπουργείου για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου, καθώς και σε βάρος του συνεργού του για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Δύο συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Είχε προηγηθεί καταγγελία του ιδιοκτήτη Κ.Τ.Ε.Ο., σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος υπάλληλος ζήτησε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, για παράλειψη παραβάσεων, που τυχόν θα διαπιστώνονταν σε ελεγχόμενα οχήματα, μέσω της συνδεόμενης με το υπουργείο σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής. Στην εν λόγω εφαρμογή καταχωρούνται υποχρεωτικά όλα τα στοιχεία των ελεγχόμενων οχημάτων.

Η Αστυνομία προχώρησε στις δύο συλλήψεις κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Χαλκίδα και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού του υπαλλήλου από τον ιδιοκτήτη του Κ.Τ.Ε.Ο., το οποίο ακολούθως παρέδωσε στο συνεργό του.

Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Χαλκίδας.

Εντολή Σταϊκούρα για άμεση διερεύνηση

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η ηγεσία του υπουργείου. Ο υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε άμεσα εντολή προς τις Διοικητικές Υπηρεσίες να κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία προς διερεύνηση του περιστατικού και προς απόδοση τυχόν ευθυνών.

Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου, αναμένεται η αποστολή του φακέλου από τις αρμόδιες Προανακριτικές Αρχές, προκειμένου να εκκινήσουν οι σχετικές διοικητικές και πειθαρχικές διαδικασίες.

μίζαδωροδοκίαΚΤΕΟΥπουργείο Υποδομών και Μεταφορών