Ελλάδα|29.09.2023 19:46

Ερωτηματικά για την πτώση του ελικοπτέρου στην Εύβοια: Μεγάλη επιχείρηση για να βρεθεί το μαύρο κουτί - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Newsroom

Οι αρχές αναζητούν απαντήσεις για τη συντριβή του ελικοπτέρου στη βόρεια Εύβοια, εστιάζοντας ιδιαίτερα μετά τον εντοπισμό του άτυχου πιλότου που βρέθηκε μέσα στην άτρακτο, σε βάθος 52 μέτρων.

Ο άτυχος πιλότος βρέθηκε στο κάθισμα του πιλοτηρίου. Τον απεγκλώβισαν προσεκτικά και τον παρέδωσαν στους διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι τον μετέφεραν αμέσως στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου. Τις επόμενες ώρες, οι ειδικοί αναμένεται να δώσουν πληροφορίες, τόσο από τα ευρήματα της νεκροψίας όσο και από την εξέταση του κατά πόσο ο πιλότος αντιμετώπισε προβλήματα που μπορεί να συνέβαλαν στη μοιραία συντριβή.

Απαντήσεις θα δώσει το μαύρο κουτί

Ταυτόχρονα, θα καταβληθούν προσπάθειες για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού του ελικοπτέρου, εφόσον υπάρχει, καθώς ορισμένα ελικόπτερα δεν είναι υποχρεωμένα να φέρουν τέτοιο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ειδικοί θα αναλύσουν τα δεδομένα του για να διαπιστώσουν αν καταγράφηκαν μηχανικά προβλήματα ή στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ του πιλότου και του κέντρου ελέγχου που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν.

Οι Αρχές θα βγάλουν το ελικόπτερο από τη θάλασσα

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη επιχείρηση για την ανάκτηση του ελικοπτέρου. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και θα περιλαμβάνει σχολαστικές επιθεωρήσεις κάθε εξαρτήματος για να διαπιστωθούν οι παράγοντες που μπορεί να οδήγησαν στη συντριβή που στοίχισε τη ζωή στον 69χρονο πιλότο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικόπτερο Α-109 αναχώρησε από το ελικοδρόμιο Αφιδνών, με τον πιλότο να δηλώνει πρόθεση προσγείωσης στο Μαντούδι Ευβοίας. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε επιτυχώς στις 09:00 σήμερα το πρωί, αλλά αναχώρησε εκ νέου στις 10:13 από το Μαντούδι, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Εύβοιαειδήσεις τώραπιλότοςελικόπτερονεκρός