Ελλάδα|30.09.2023 20:46

Ο ληστής με το σκεπάρνι που σκόρπιζε τον τρόμο στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο - ντοκουμέντα από τη δράση του

Ευλαμπία Ρέβη

Τον απόλυτο τρόμο είχε σκορπίσει ληστής στη Θεσσαλονίκη που μπούκαρε άλλοτε με πιστόλι και άλλοτε με μαχαίρι, κατσαβίδι ή ακόμα και σκεπάρνι σε καταστήματα της περιοχής Νεάπολης Συκεών με σκοπό να αρπάξει τις εισπράξεις.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης πρόκειται για έναν 30χρονο αλλοδαπό, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνολικά από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 φέρεται να έχει διαπράξει συνολικά 9 ληστείες.

 «Χτυπούσε» μετά τα μεσάνυχτα

Συνήθως ο ληστής «χτυπούσε» κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, επιβαίνοντας είτε σε δίκυκλο όχημα του πατέρα του είτε σε όχημα της αδερφής του. Τελευταίο του χτύπημα μόλις την Παρασκευή, όταν με τη μοτοσικλέτα του πατέρα του έφτασε έξω από καφετέρια επί της οδού Φωκά στις Συκιές από όπου κατάφερε να αρπάξει το ποσό των 1.000 ευρώ και τσιγάρα.

Λίγο αργότερα, όμως, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Εγκληματων κατά Ιδιοκτησίας και συνελήφθη. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και συσκευασίες καπνού που είχαν κλαπεί, καθώς επίσης και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, το μαχαίρι που χρησιμοποιούσε σε διάφορες ληστείες, αλλά και ενδύματα που φορούσε κατά τη διάπραξη αυτών.

Ο 30χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι σεσημασμένος για διαρρήξεις σπιτιών και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση του

ειδήσεις τώραληστείεςΘεσσαλονίκηΕλληνική Αστυνομία