Ελλάδα|02.10.2023 09:55

ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.843 προσλήψεις ΤΕ

Newsroom

Εκδόθηκε το τελικό κείμενο της προκήρυξης 2ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.843 θέσεων, μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σε φορείς του δημοσίου τομέα. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι 1.843 θέσεις θα καλυφθούν αποκλειστικά από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β' στάδιο). Στην προκήρυξη συμμετέχουν απόφοιτοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για 21 ειδικότητες. Οι θέσεις κατανέμονται Δήμους, Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής και δικαιολογητικών αρχίζει την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου και ώρα 08:00 και λήγει την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 14:00.

Να σημειωθεί ότι εντός της προκήρυξης 2ΓΒ/2023 περιλαμβάνονται και οι θέσεις του πολιτικού προσωπικού της Δικαστικής Αστυνομίας, του κλάδου ΤΕ. 

Δείτε εδώ το ΦΕΚ της προκήρυξης ΦΕΚ

Ακολουθεί η προκήρυξη για 4.282 προσλήψεις ΠΕ

Επιπλέον, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και η προκήρυξη 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ, η οποία θα απευθύνεται, επίσης, αποκλειστικά στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Στην προκήρυξη 3ΓΒ/2023 θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι επιτυχόντες του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, η προκήρυξη θα προβλέπει την πλήρωση, συνολικά, 4.828 θέσεων, σε όλο το Δημόσιο. 

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ενδέχεται να υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση, καθώς το ΑΣΕΠ αναμένει να λάβει τη σύμφωνη γνώμη των 190 φορέων, στους οποίους θα υλοποιηθούν οι προσλήψεις.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Θάνος Παπαϊωάννου σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επεσήμανε ότι ο φόρτος εργασίας είναι υψηλός, συνεπώς οι επιτυχόντες ΠΕ θα πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή.

Πώς θα λάβετε +1 μόριο για τον διαγωνισμό

Με βάση τη προκήρυξη προλαβαίνετε να πάρετε 1 έξτρα μόριο για να ανεβείτε στη κατάταξη και να «κλειδώσετε» διορισμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη μοριοδοτούνται:

Ο μοναδικός τρόπος στην Ελλάδα να πάρετε Πιστοποίηση Αγγλικών πριν κλείσουν οι αιτήσεις της 2ΓΒ 

Η εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών της GoLearn είναι η μόνη στη χώρα που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε 2 ημέρες μόνο απο το σπίτι σας εύκολα χωρίς μαθήματα και να προλάβετε το ένα μόριο

Δίνετε τηλεξέταση με ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων σε ηλεκτρονικό τεστ στον υπολογιστή μόνο σε Reading - Listening

ΔΕΝ έχει ΟΥΤΕ προφορικά - ΟΥΤΕ έκθεση

Είναι η Πιστοποίηση που επιλέγει το 90% των ενηλίκων που βιάζονται

Πηγή: Proson.gr

Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr:

Το πιο εύκολο Proficiency στην Ελλάδα που δεν χρειάζεται μαθήματα

Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ