Ελλάδα|02.10.2023 18:18

Άγιος Παντελεήμονας: Συγκλονίζουν μητέρα και κόρη μέσα από το νοσοκομείο - «Πονάω πάρα πολύ, περιμένω πότε θα με χειρουργήσουν»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Άγιος Παντελεήμονας: Η πολυκατοικία που διαμένουν θύματα και δράστης (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Άγιος Παντελεήμονας: Η πολυκατοικία που διαμένουν θύματα και δράστης (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Άγιος Παντελεήμονας: Η πολυκατοικία που διαμένουν θύματα και δράστης (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Άγιος Παντελεήμονας: Η πολυκατοικία που διαμένουν θύματα και δράστης (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Άγιος Παντελεήμονας: Η πολυκατοικία που διαμένουν θύματα και δράστης (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Μετά το αιματηρό επεισόδιο στον Άγιο Παντελεήμονα που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο σύζυγός της μετά από πυροβολισμούς 74χρονου φίλου του, η 45χρονη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μιλούν για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (01/10), αλλά και για την κατάσταση της υγείας του.

«Πονάω πάρα πολύ. Δεν είμαι καλά. Περιμένω πότε θα με χειρουργήσουν», σημείωσε η 45χρονη μητέρα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Από την πλευρά της, η κόρη του θύματος τόνισε πως, «ήμασταν σε ένα πάρτι, ήμασταν καλά και ήπιε πολύ αυτός ο γέρος. Τον ξέρουμε πολλά χρόνια. Όχι πολλά, έξι. Ήπιε πολύ και μέθυσε. Τελείωσε το πάρτι και πήγαν όλοι στα σπίτια τους. Μετά ξανά ήρθε σε εμάς, δηλαδή πήρε το πιστόλι και ήρθε σε εμάς και ανέβηκε πάνω, γιατί του ανοίξαμε εμείς. Νομίζαμε ότι δε θα κάνει κάτι. Ανέβηκε πάνω, κάθεται, του είπαμε να περάσει, κάθεται και λέει "ποιος μου έβαλε χάπι στο ποτό; Εξήντα χρόνια πίνω ποτέ και δεν έχω πιει ποτέ τέτοιο ποτό"».

«Του είπαμε ότι δε βάλαμε τίποτα (στο ποτό) και μετά έβγαλε το πιστόλι και πρώτα έριξε στον πατέρα μου και μετά ερχόταν και σε εμάς τα παιδιά. Η μαμά τον σταματούσε και "έφαγε" μία στο χέρι. Δικό μου ήταν το πάρτι. Πολλά χρόνια τον ξέραμε, δε νομίζαμε ότι θα κάνει κάτι τέτοιο. Τρεις μέρες δεν μπορούν να την εξετάσουν. Και αν γίνει κάτι; Κι αν πάθει κάτι; Ούτε που την έχουν καθαρίσει, είναι όλο αίματα», πρόσθεσε η ανήλικη.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το 50χρονο θύμα γιόρταζε με τη γυναίκα του και οικογενειακούς τους φίλους τα γενέθλια της 12χρονης κόρης τους σε μαγαζί της περιοχής ενώ, μεταξύ των καλεσμένων, ήταν και ο 74χρονος δολοφόνος. Το ζευγάρι με την κόρη τους και 2 ανήλικες φίλες της γύρισαν σπίτι τους στην οδό Μύρων.

Υπό την επήρεια αλκοόλ, ο 74χρονος άνδρας χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος του ζευγαριού και, ξαφνικά, άρχισε να λογομαχεί με τον 50χρονο άνδρα ενώ στο χέρι του κρατούσε ένα όπλο και φώναζε ότι τού έβαλαν κάτι στο ποτό. Μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του, πυροβόλησε τον 50χρονο άνδρα και, στη συνέχεια, επικράτησε πανικός. Ο 74χρονος πυροβόλησε και την σύζυγο του 50χρονου τραυματίζοντάς την ενώ, το 12χρονο κορίτσι, βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Η άμεση έλευση της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο γλίτωσε και άλλα πιθανά θύματα ενώ η σύλληψη του 74χρονου έγινε άμεσα. Η μητέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς τραυματισμένη στην ωμοπλάτη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται εκτός κινδύνου. Μητέρα και κόρη του θύματος περιέγραψαν στο Mega τις δραματικές στιγμές που έζησαν, βλέποντας τον 50χρονο να πέφτει νεκρός από τα πυρά του 74χρονου.

Ο δράστης είχε συλληφθεί ακόμα τρεις φορές

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο  74χρονος δράστης είναι σεσημασμένος και γνωστός στις Αρχές. Είχε συλληφθεί τρεις φορές στο παρελθόν για κλοπές, διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων, σωματικές βλάβες, διάφορες επιθέσεις και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο ίδιος, στην απολογία του, λέει ότι γνώριζε το ζευγάρι γιατί έμεναν στην ίδια πολυκατοικία στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ μετά που το ανδρόγυνο μετακόμισε σε άλλο διαμέρισμα, τους βοηθούσε οικονομικά.

«Ήμασταν περίπου 18 άτομα, εκεί φάγαμε και ήπιαμε διάφορα ποτά. Μάλιστα, μου έβαλαν και ήπια ένα ποτό σαν κονιάκ το οποίο με χτύπησε στο κεφάλι. Δεν το έχω ξαναπάθει αυτό με ποτό (…) με κρατούσαν άλλες δύο γυναίκες για να πάω στο σπίτι μου. Τότε άρχισαν να μου μπαίνουν διαβολικές σκέψεις, πίστευα ότι μου είχε βάλει (σ.σ. ο 50χρονος) κάτι στο ποτό και έλεγα τι μου έβαλε, πρέπει να πεθάνει, θα τον σκοτώσω», ανέφερε στην απολογία του ενώ πρόσθεσε πως, «με το που μπήκα στο σπίτι όλο αυτό το διάστημα έλεγα θα πρέπει να τον σκοτώσω για να πληρώσει αυτό που μου έκανε. Πρώτη φορά στη ζωή μου ήμουν έτσι, ήμουν πολύ θολωμένος, αυτή η φωνή που άκουγα στο μυαλό μου με είχε κυριεύσει, ένιωθα τόση οργή για τον άνδρα που τη στιγμή που τον πυροβόλησα αν όσοι ήταν στον ίδιο χώρο μου έκαναν επίθεση, θα τους σκότωνα και αυτούς. Δε με ένοιαζε τίποτα, δεν υπολόγιζα τίποτα».

Ο 74χρονος, κλείνοντας την απολογία του, δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Άγιος Παντελεήμοναςανθρωποκτονίαεισαγγελέαςειδήσεις τώρα