Ελλάδα|02.10.2023 19:07

Απίστευτο περιστατικό: 13χρονη γέννησε σε τουαλέτες περιφερειακού νοσοκομείου - Δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος

Newsroom

Ένα υγιέστατο κορίτσάκι γέννησε μια 13χρονη ... στην τουαλέτα περιφερειακού νοσοκομείου, όπως μετέδωσε το Mega. Η ανήλικη, που δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος, έφτασε με αφόρητους πόνους στην κοιλιά στο νοσοκομείο το πρωί του Σαββάτου.

Ο παιδίατρος που την εξέτασε ρώτησε την ίδια αλλά και τη μητέρα της, αν έχει σεξουαλικές επαφές, το αρνήθηκαν κι έτσι τη διέγνωσε με τυμπανισμό.

«Της έδωσαν καθαρκτικά για τυμπανισμό εκεί το παιδί σφάδαζε και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στη λεκάνη της τουαλέτας», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο MEGA.

Η ανήλικη τελικά αποκάλυψε σε παιδοψυχολόγο που την εξέτασε ότι ο πατέρας του μωρού είναι ένας συμμαθητής της.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  δεν είναι η πρώτη φορά που ανήλικη γεννάει στο νοσοκομείο αυτό. «Δυστυχώς αν σας πω ότι σε αυτό το νοσοκομείο είναι το 3ο περιστατικό μέσα σε μια δεκαετία. Είχε συμβεί και με ένα 14χρονο και ένα 13χρονο κοριτσάκι», δήλωσε.

Δεν υπήρχε γυναικολόγος και ακτινολόγος

Η υπόθεση αυτή, βέβαια, κατά τον ίδιο αναδεικνύει και την υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς δεν υπήρχε ούτε γυναικολόγος ούτε όμως και ακτινολόγος ο οποίος βρισκόταν σε άδεια.

Κλήθηκε και πήγε εσπευσμένα ιδιώτης γυναικολόγος για να παράσχει ιατρική φροντίδα στην ανήλικη, η οποία μαζί με το μωράκι της μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

«Πως γίνεται το νοσοκομείο να μην έχει γυναικολόγο και ακτινολόγο; Τι σόι νοσοκομείο είναι αυτό;», αναρωτήθηκε ο ο Μιχάλης Γιαννάκος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, η 13χρονη και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, το οποίο έχει μαιευτική κλινική, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

γένναειδήσεις τώραανήλικηέγκυος