Ελλάδα|05.10.2023 13:39

Κατασκηνωτικός Συνεταιρισμός «Το Μελτέμι» για βίντεο του Up Stories: «Οι ισχυρισμοί είναι τουλάχιστον παραπλανητικοί»

Newsroom

Διαψεύδει το βίντεο του Up Stories «Φονική παγίδα για 220 νοικοκυριά» ο Κατασκηνωτικός Συνεταιρισμός Υπαλλήλων Εταιρειών Πετρελαίου «Το Μελτέμι». Όπως αναφέρεται, στο συγκεκριμένο βίντεο «αβάσιμα παραλληλίζεται το Μελτέμι με το Μάτι».

Επίσης, σε γραπτή ενημέρωση του κατασκηνωτικού συνεταιρισμού αναφέρεται πως οι ισχυρισμοί που περιέχονται στην ανώνυμη βιντεοσκόπηση «είναι τουλάχιστον παραπλανητικοί και αποσκοπούν στη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων, κυρίως όμως στηρίζονται αποκλειστικά σε αποσπασματική παράθεση εικόνων και σε παντελώς επιφανειακή θεώρηση της περιοχής με drone χωρίς καμία διασταύρωση των στοιχείων που παρατίθενται».

«Το Μελτέμι διαθέτει ένα υποδειγματικό σύστημα πυρόσβεσης με μόνιμο πυροσβεστικό δίκτυο από 41 πυροσβεστικές φωλιές και κρουνούς ανά 50 μέτρα, που καλύπτουν όλη την έκταση, δεξαμενή νερού χωρητικότητας 200 κυβικών μέτρων και δικό του υπερυψωμένο πυροφυλάκειο, το οποίο λειτουργεί το καλοκαίρι επί 24ώρου βάσεως και έχει οπτική επαφή με όλη την περιοχή και είναι εξοπλισμένο με κανονάκι πυρόσβεσης και σύγχρονο σύστημα τηλεποπτείας συνδεδεμένο και σε συνεχή επικοινωνία με το κεντρικό πυροφυλάκειο της Ραφήνας. Υπάρχουν οργανωμένες περιφερειακές πύλες εξόδου, αυτόματο σύστημα παραγωγής ενέργειας για την ηλεκτροδότηση των αντλιών νερού, σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, πυροσβεστικό όχημα διαμορφωμένο ειδικά για την ιδιαιτερότητα του χώρου, το οποίο έχει συνδράμει πολλές φορές στην κατάσβεση πυρκαγιών και εκτός του χώρου, σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, έχει γίνει προμήθεια και εγκατάσταση σωσιβίων και λοιπών σωστικών μέσων, κλπ. Διαθέτει επίσης μεγαφωνικό δίκτυο το οποίο καλύπτει το σύνολο του χώρου και ολοκληρωμένο σχέδιο εκκένωσης, για περίπτωση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, με οργανωμένες ομάδες και ομαδάρχες για την καθοδήγηση των κατασκηνωτών και των επισκεπτών, υπό την εποπτεία πιστοποιημένου πυροσβέστη. Γίνονται τακτικές ασκήσεις εκκένωσης και διαλέξεις για την πυροπροστασία από ειδικούς στην πυρόσβεση και ο χώρος διαθέτει πάντα ενεργό πιστοποιητικό ενεργητικής πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι επισκέπτες του Μελτεμιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν εκφράσει πολλές φορές τον θαυμασμό τους για τον χώρο και την οργάνωση του και δικαίως τον θεωρούν πρότυπο αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου μέσα στο δάσος, το οποίο αξίζει να αποτελέσει παράδειγμα για όλη την Ελλάδα», συμπληρώνεται.

Ολόκληρη η επιστολή εδώ: