Ελλάδα|05.10.2023 16:14

Άγιος Παντελεήμονας: Προφυλακίστηκε ο 74χρονος που σκότωσε τον 50χρονο γείτονά του

Newsroom

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο 74χρονος από τον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον επί 10 χρόνια 50χρονο φίλο του και τραυμάτισε τη σύζυγο του μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του, γιατί νόμιζε ότι «κάτι του έβαλαν στο ποτό».

Ο 74χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το 50χρονο θύμα γιόρταζε με τη γυναίκα του και οικογενειακούς τους φίλους τα γενέθλια της 12χρονης κόρης τους σε μαγαζί της περιοχής ενώ, μεταξύ των καλεσμένων, ήταν και ο 74χρονος δολοφόνος. Το ζευγάρι με την κόρη τους και 2 ανήλικες φίλες της γύρισαν σπίτι τους στην οδό Μύρων.

Υπό την επήρεια αλκοόλ, ο 74χρονος άνδρας χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος του ζευγαριού και, ξαφνικά, άρχισε να λογομαχεί με τον 50χρονο άνδρα ενώ στο χέρι του κρατούσε ένα όπλο και φώναζε ότι τού έβαλαν κάτι στο ποτό. Μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του, πυροβόλησε τον 50χρονο άνδρα και, στη συνέχεια, επικράτησε πανικός. Ο 74χρονος πυροβόλησε και την σύζυγο του 50χρονου τραυματίζοντάς την ενώ, το 12χρονο κορίτσι, βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Η άμεση έλευση της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο γλίτωσε και άλλα πιθανά θύματα ενώ η σύλληψη του 74χρονου έγινε άμεσα. Η μητέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς τραυματισμένη στην ωμοπλάτη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται εκτός κινδύνου. Μητέρα και κόρη του θύματος περιέγραψαν στο Mega τις δραματικές στιγμές που έζησαν, βλέποντας τον 50χρονο να πέφτει νεκρός από τα πυρά του 74χρονου.

εισαγγελέαςπυροβολισμόςανακριτήςειδήσεις τώραπροφυλάκισηΆγιος Παντελεήμονας