Ελλάδα|08.10.2023 10:42

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Δικαστική αντιπρόσωπος ενημέρωσε ότι είναι ΑμεΑ αλλά το ασανσέρ ήταν χαλασμένο

Newsroom

Μια σοβαρή καταγγελία έγινε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN και αφορά μία δικαστική αντιπρόσωπο που είναι ΑμΕΑ και πήγε να υπηρετήσει το καθήκον της σε εκλογικό κέντρο στη Νέα Σμύρνη.

Ειδικότερα, η Χριστίνα Καρέλα δικαστική αντιπρόσωπος στο τμήμα 2138, σε σχολείο της Νέας Σμύρνης, καταγγέλλει ότι ενώ είχε ενημερώσει ότι είναι ΑμεΑ, δεν υπήρξε μέριμνα από το δήμο για να ανέβει στο κτίριο.

Όπως καταγγέλλει στο OPEN, δεν υπήρχε κανείς να τη βοηθήσει, παρά μόνο μία αστυνομικός η οποία δε γνώριζε τίποτα.

Μάλιστα, την είχαν διαβεβαιώσει ότι υπήρχε ασανσέρ για να ανέβει στον όροφο, ωστόσο, όταν έφτασει σήμερα το πρωί στο εκλογικό τμήμα, ένας υπάλληλος καθαριότητας του δήμου της είπε ότι μπορεί να είνα χαλασμένο, και να μπει με δική της ευθύνη. Φυσικά κανείς από τους αρμόδιους δεν βρισκόταν στη θέση του, όπως όφειλε.

Τι λέει ο Δημήτρης Βερβεσός

Σε παρέμβασή του στο OPEN ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός ανέφερε: «Δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανές οι άνθρωποι ΑμΕΑ να ταλαιπωρούνται κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, τώρα έχουμε την περίπτωση της δικαστικής αντιπροσώπου. Είναι προφανώς μία σοβαρή παράλειψη, μη πω κάτι χειρότερο για την αμέλεια του Δήμου για την οποία θα ασχοληθούμε αμέσως μετά τις εκλογές, προβαίνοντας στις δέουσες καταγγελίες και ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα για τη συγκεκριμένη παράλειψη».

Δημοτικές εκλογέςαποτελέσματα εκλογών 2023αυτοδιοικητικές εκλογέςειδήσεις τώραπεριφερειακές εκλογέςεκλογές