Ελλάδα|12.10.2023 17:35

Δίκη Πισπιρίγκου: Καταθέτει ξανά ο ιατροδικαστής που εξέτασε την Τζωρτζίνα - Δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης

Newsroom

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου για νέα εξέταση του ιατροδικαστή που διενήργησε την εξέταση στη σορό της άτυχης Τζωρτζίνας, κ. Σωτήρης Μπουζιάνης.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε συγκεκριμένα να του δοθούν από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών οι φωτογραφίες αυτοψίας του 9χρονου κοριτσιού και ζήτησε να κληθεί ο κ. Μπουζιάνης για να απαντήσει σε τρεις συγκεκριμένες ερωτήσεις που έθεσε η υπεράσπιση. Οι ερωτήσεις αυτές θεωρούνται αντιφατικές από την υπεράσπιση σε σύγκριση με τις προηγούμενες απαντήσεις του ιατροδικαστή.

Πρώτον, η υπεράσπιση ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με το αν το 9χρονο κορίτσι είχε υποβληθεί σε απινίδωση. Το ερώτημα αυτό προέκυψε λόγω του ότι ο κ. Μπουζιάνης ανέφερε σημάδια απινίδωσης στο άψυχο σώμα του παιδιού, ενώ μια νοσοκόμα που ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της ανάνηψης κατέθεσε ότι καμία τέτοια διαδικασία δεν πραγματοποιήθηκε στην Georgina.

Δεύτερον, η υπεράσπιση ρώτησε σχετικά με την παρουσία κυάνωσης στα χείλη του παιδιού, καθώς η λεπτομέρεια αυτή απουσίαζε από την έκθεση του κ. Μπουζιάνη, αν και είχε καταγραφεί στα αρχεία νοσηλείας.

Τέλος, η υπεράσπιση ρώτησε από ποιο χέρι εντοπίστηκαν τα σημάδια φλεβοκέντησης και το συγκεκριμένο σημείο από το οποίο ελήφθη μεταθανάτιο δείγμα αίματος για την ανίχνευση σημαντικής δόσης κεταμίνης. Η θέση της υπεράσπισης είναι ότι ο ιατροδικαστής μπορεί να έκανε λανθασμένη δειγματοληψία.

Ταυτόχρονα, άλλα αιτήματα που υποβλήθηκαν από διάφορες πλευρές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποστηρίζουν την πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, είτε απορρίφθηκαν είτε αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου. Για παράδειγμα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για πρόσθετη συνεδρία για την εξέταση του καθηγητή τοξικολογίας Νίκου Ράικου από τον Αλέξη Κούγια. Ομοίως, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Μάνο Δασκαλάκη ζήτησαν την εξέταση του Σωτήρη Μπουζιάνη μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της ΜΕΘ Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, αλλά το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό.

Το δικαστήριο εξετάζει επί του παρόντος αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τη Ρούλα Πισπιρίγου, ενώ ο κ. Κούγιας ζήτησε επιπρόσθετα νέα τοξικολογική εξέταση στα υπόλοιπα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας. Οι δικαστές ζήτησαν τη νέα αυτή αίτηση σε αναθεωρημένη μορφή από τον συνήγορο του κατηγορουμένου.

Νωρίτερα, η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου επανέλαβε την πεποίθησή της, απαντώντας σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια, ότι η αιτία θανάτου του παιδιού δεν σχετίζεται με δηλητηρίαση από κεταμίνη, αλλά αποδίδεται σε σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και στις παρενέργειες των πολυάριθμων φαρμάκων που της είχαν συνταγογραφηθεί.

  • Α. Κούγιας: Αναλαμβάνετε το κόστος να σας μηνύσει ο κ Ράικος και ο κ Μπουζιάνης;
  • Μάρτυρας: Προκαλώ όλους να φέρουν την αντίστοιχη βιβλιογραφία. Οποίος λέει ότι με 6,5 mg κεταμίνη πεθαίνει ας μου φέρει βιβλιογραφία. Πρέπει να συγκρίνουμε τα ίδια, όχι να μιλάμε για παιδιά με τιμές με τοξικομανείς.
  • Α. Κούγιας: Τον προκαλείτε να σας μηνύσει τον κ. Ράϊκο;
  • Μάρτυρας: Ας με μηνύσει.
  • Α. Κούγιας: Θα είναι παγκόσμιο γεγονός να καταδικαστεί κάποιος για ένα ενδονοσοκομειακό φάρμακο, όπως είναι η κεταμίνη;
  • Μάρτυρας: Θα είναι παγκόσμιο γεγονός, έχω μήνυμα από κλινική επιστήμονα από το Ηνωμένο Βασίλειο, παγκοσμίου φήμης, με βιογραφικό 150 σελίδες, μου έχει στείλει μήνυμα στο μειλ μου, ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει αυτό, κ. Δημακοπούλου, είμαι μαζί σας, ό,τι χρειαστείτε είμαι εδώ”.
  • Α. Κούγιας: Παγκοσμίως έχει ανακοινωθεί πουθενά; Η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο κ. Ράικος;
  • Μάρτυρας: Δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ. Δεν υπάρχει μέθοδος. Κάνω αίτημα να αναζητήσετε στην Αθήνα αν υπάρχει δηλητηρίαση από κεταμίνη, κανένας….εδώ στην Αθήνα δεν έχουμε θάνατο από κεταμίνη, ούτε απο τοξικομανή.

Ο κ. Μπουζιάνης θα καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου.

ειδήσεις τώραΑλέξης ΚούγιαςιατροδικαστήςΡούλα Πισπιρίγκου