Ελλάδα|14.10.2023 14:51

«Ακούσαμε οικογενειακώς τον θόρυβο από τις ρουκέτες»: Έλληνας που έφτασε στο Τελ Αβίβ την ώρα της εισβολής περιγράφει όσα βίωσε

Newsroom

Τις στιγμές τρόμου που βίωσε περιέγραψε στο OPEN και στο Τώρα Μαζί ο Χρήστος Βάμμος, ο οποίος την ημέρα της εισβολής των μαχητών της Χαμάς, βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στην πρωτεύουσα του Ισραήλ το Τελ Αβίβ

Ο ίδιος σημείωσε ότι περίπου μία ώρα αφότου έφτασε στην πόλη άρχισαν οι εκρήξεις. «Εκεί που ήμασταν στο σπίτι οικογενειακώς, ακούσαμε αυτόν τον θόρυβο και έρχεται στο σπίτι όλη αυτή η οσμή», είπε.

Επεσήμανε ότι επισκέπτεται εδώ και χρόνια το Ισραήλ κι ότι αισθανόταν ασφαλής σε κάθε του επίσκεψη στη χώρα, αλλά αυτή τη φορά όλα ήταν διαφορετικά. «Επειδή πηγαίνω χρόνια ξέρω ότι τις αυτοσχέδιες ρουκέτες τις πετάνε μόνο στα κιμπούτς. Όταν είδα τις εκρήξεις μέσα στο κέντρο του Τελ Αβίβ τότε ανησύχησα». 

Τελικά, όπως τόνισε με τη βοήθεια φίλων, βρήκε μια θέση σε μια εμπορική πτήση με προορισμό την Ελλάδα και κατάφερε να επιστρέψει με ασφάλεια. 

«Έχω δύο συναισθήματα, ένα της απόλυτης χαράς: 2.500 άνθρωποι στο θέατρο, τρεις θρησκείες, Έλληνες, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι και ξαφνικά, όταν τελειώσαμε τις παραστάσεις βρέθηκα στο να πρέπει να κρυφτώ, να πρέπει να βρω το καταφύγιο», είπε ο Χρήστος Βάμμος, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη χώρα για καλλιτεχνικό φεστιβάλ.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο για να βρούμε καταφύγιο, δεν πήρα τηλέφωνο στο προξενείο γιατί ήξερα ότι θα γίνεται», σημείωσε χωρίς να έχει ξεπεράσει το σοκ. 

Ισραήλειδήσεις τώραΠαλαιστίνηΛωρίδα της Γάζας