Ελλάδα|15.10.2023 10:11

Θεσσαλονίκη: Σε έξι δήμους επαναλαμβάνονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές - Ποιοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών

Newsroom

Στις κάλπες οδηγούνται για δεύτερη φορά, από τις 7:00 το πρωί της Κυριακής, οι πολίτες έξι από τους 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, αφού στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κανένας από τους υποψήφιους δεν κατάφερε να ξεπεράει το όριο του 43%. Οι εκλογές επαναλαμβάνονται στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού - Ευόσμου και Παύλου Μελά.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τον συνδυασμό «Ναι στη Θεσσαλονίκη», στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 27,33%, ενώ ο Στέλιος Αγγελούδης, με την παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», συγκέντρωσε 25,74%. Η διαφορά μεταξύ των δύο συνδυασμών είναι μόλις 1,59%, με αποτέλεσμα ο δεύτερος γύρος να εξελίσσεται σε ντέρμπι.

Δήμος Δέλτα

Στο Δήμο Δέλτα, στον πρώτο γύρο των εκλογών πρώτευσε η Γερακίνα Μπισμπινά, με τον συνδυασμό «Όραμα και Δημιουργία», η οποία έλαβε ποσοστό 36,25%. Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με τον Ιορδάνη Δημητριάδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα πορεία για τον Δήμο Δέλτα», ο οποίος έλαβε ποσοστό 32,56%.

Δήμος Θερμαϊκού

Στον Δήμο Θερμαϊκού ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Τσαμασλής, με το συνδυασμό «Θερμαϊκός Σύγχρονος Ανθρώπινος Δήμος» συγκέντρωσε 37,41%, ενώ ο Θεόδωρος Τζέκος με την παράταξη «Συμμετέχω Θερμαϊκός» 29,78%.

Δήμος Καλαμαριάς

Στον Δήμο Καλαμαριάς η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, έφτασε το 6,67%. Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, με τον συνδυασμό «Γενιά Δημιουργίας», έλαβε 29,12% ενώ η Χρύσα Αράπογλου, με την παράταξη «Καλαμαριά – Μητέρα πόλη», συγκέντρωσε 22,45%.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Πρωταγωνιστής», κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, με ποσοστό 36,12%. Δεύτερος, με ποσοστό 32,48%, ήρθε ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πνοή με Ήθος και Όραμα για το Δήμο μας».

Δήμος Παύλου Μελά

Στον Δήμο Παύλου Μελά ο Δημήτρης Ασλανίδης και ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο πρώτος γύρος έκλεισε με πολύ μικρή διαφορά μεταξύ των δύο, αφού ο Δημήτρης Ασλανίδης, με τον συνδυασμό «Αλλαγή στον Δήμο Παύλου Μελά», ήρθε πρώτος με ποσοστό 31,72%, ενώ ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με τον συνδυασμό «Ευ Πόλις», συγκέντρωσε ποσοστό 31,36%.

κάλπεςΣτέλιος Αγγελούδηςεκλογέςδήμος ΘεσσαλονίκηςΔημοτικές εκλογέςΚωνσταντίνος Ζέρβαςαυτοδιοικητικές εκλογέςΔήμος Καλαμαριάς