Ελλάδα|23.03.2019 16:32

«Δεν έπραξαν λάθος οι αστυνομικοί για την 90χρονη γιαγιά»

Newsroom

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ότι η ΕΔΕ που διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της 90χρονης στη Θεσσαλονίκη δεν αφορά στη σύλληψη της ηλικιωμένης γυναίκας αλλά στο ότι υπήρξε βίντεο που δείχνει την κυρία Σουζάνα Ηλιάδου μέσα στο ΑΤ την ώρα της δακτυλοσκόπησης.

Ο κ. Τσαϊρίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104.6», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου ότι έπραξαν λάθος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος...Εσείς μου λέτε για την εικόνα αλλά από εκεί και πέρα οφείλουμε να σκεφτούμε τους συναδέλφους που ενεργούν κατόπιν εντολής και καταγγελιών». 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε πως «δεν είναι λίγες οι φορές που κάθονται αυτοί που καταγγέλλουν και όταν οι συνάδελφοι κάνουν απλά παρατηρήσεις τότε βρίσκονται υπόλογοι». 

Ερωτηθείς για το αν ήταν σωστό η 90χρονη να μείνει επί 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελί και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν».

έρευναΘεσσαλονίκηηλικιωμένησύλληψη