Ελλάδα|21.10.2023 17:11

Φωτιά στην Κέρκυρα: Σε ύφεση το μέτωπο στον Άγιο Στέφανο - Μάχη της Πυροσβεστικής και κατοίκων να την περιορίσουν

Newsroom

Σε ύφεση φαίνεται πως βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Άγιος Στέφανος στην Κέρκυρα που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου και απείλησε σπίτια.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι φλόγες έφτασαν δίπλα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού, σε αγροτοδασική έκταση και σε ελαιώνα. Αγωνιώδεις ήταν οι προσπάθειες της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών να περιορίσουν τα τρία διαφορετικά μέτωπα με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί και να φτάνουν κατά περιόδους με ριπές τα 8 μποφόρ.

Στη μάχη της κατάσβεσης, έχουν ριχθεί τρία εναέρια μέσα -δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο- ενώ εθελοντές απομάκρυναν ελαιόδιχτα κάτω από τις ελιές τα οποία αποτελούν εύφλεκτη ύλη. Αυτή την ώρα οι ισχυροί άνεμοι έχουν καταλαγιάσει, ωστόσο υπάρχει φόβος το απόγευμα να ισχυροποιηθούν και πάλι.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του οικισμού Άγιος Στέφανος έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν τα σπίτια τους προς το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Άγιος Στέφανος βόρειας Κέρκυρας απομακρυνθείτε προς λιμάνι του Αγίου Στεφάνου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!? Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το 112.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά την εκέννωση αρκετοί έχουν παραμείνει στην περιοχή για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Υδροφόρες και εκσκαφείς από ιδιώτες έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μην προχωρήσει και άλλο η φωτιά προς τα σπίτια.

Κέρκυραπυροσβεστικήφωτιάειδήσεις τώραφωτιά τώρα