Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος
NewsroomΧειροτονήθηκε χθες στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίος. Ο νέος Μητροπολίτης σύντομα θα αναλάβει και τα καθήκοντα του στη Μητρόπολη.
Στην Θεία Λειτουργία και στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες, Διδυμότειχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Κοζάνης Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Γρεβενών Δαβίδ, Καλαμαριάς Ιουστίνος και Παραμυθίας Σεραπίων.
Σύμφωνα με το romfea.gr στο ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Κιλκισίου Βαρθολομαίος και Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Α. Χουδελούδης, τοπικοί άρχοντες, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Μοναχές και πλήθος πιστών.
Βίντεο : romfea.gr
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!