Ελλάδα|24.10.2023 10:25

«Για μένα το ΕΚΑΒ είναι μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή»: Η εξομολόγησή της 39χρονης ερπετολόγου που τη δάγκωσε οχιά

Newsroom

Η 39χρονη ερπετολόγος που δέχθηκε δάγκωμα από οχιά σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη έχει πλέον αναρρώσει και επιτρέψει στην κανονική της ζωή. Περίπου 4 μήνες από το περιστατικό που την έφερε κοντά στον θάνατο συνάντησε μέλη του ΕΚΑΒ που της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και μίλησαν για όσα συνέβησαν.

«Πήγα να απεγκλωβίσω το ζώο από το σχολείο. Κατά την επιχείρησή μου και με έναν λίγο λάθος χειρισμό δικό μου, δέχθηκα ένα δάγκωμα το οποίο με έφερε σε μία δύσκολη κατάσταση», είπε η 39χρονη Κωνσταντίνα.

«Εκείνα τα δευτερόλεπτα δεν αντιλήφθηκα τίποτα. Ζήτησα από τον δάσκαλο του σχολείου να έρθει σε άμεση επικοινωνία με το ΕΚΑΒ γιατί ένιωσα ότι ήταν μία δύσκολη κατάσταση» πρόσθεσε και ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ για την άμεση κινητοποίηση του.«Αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ, εγώ δεν θα υπήρχα, δεν θα ήμουν αυτή τη στιγμή εδώ και δεν θα έκανα το βίντεο. Αν με ρωτούσε κανείς, ‘Κωνσταντίνα, τι είναι για σένα το ΕΚΑΒ;’ θα έλεγα ‘μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».

Από την πλευρά του o ιατρός του ΕΚΑΒ, Γιάννης Δαλακάκης , μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «η κατάσταση της Κωνσταντίνας ήταν δύσκολη, ήταν σε κωματώδη κατάσταση, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Η εξέλιξη ήταν επιθετική, δηλαδή εξελίχθηκε ραγδαία το φαινόμενο του αλλεργικού σοκ, που είναι ο φόβος και ο τρόμος για εμάς. Μέσα σε λίγα λεπτά η ζωή της κινδύνεψε άμεσα. Είναι από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά περιστατικά που έχω αντιμετωπίσει γιατί ο χρόνος ήταν εναντίον μας. θα το θυμάμαι για πάντα»

Για τη διαχείριση των δύσκολων περιστατικών στο επάγγελμά του υπογράμμισε πως, «έχουμε κάθε μέρα να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά, πότε είμαστε συνυφασμένοι με την απώλεια, ή τους μη διαχειρίσιμους ασθενείς. Μας δίνουν δύναμη ασθενείς σαν την Κωνσταντίνα και είναι ένα συναίσθημα που δεν ανταμείβεται με τίποτα».

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώραοχιάΕΚΑΒ