Ελλάδα|25.10.2023 12:56

Δίκη Πισπιρίγκου: Επιστρέφει στην υπεράσπιση ο Κούγιας - Το αίτημα της κατηγορούμενης που απορρίφθηκε

Newsroom

Επιστρέφει στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας έπειτα από αίτημα της κατηγορούμενης. «Επιθυμώ να παύσω τις 2 από τις 3 συνηγόρους που μου διορίσατε γιατί θα επανέλθει ο κ. Κούγιας με τη συνεργάτιδα του» ανακοίνωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο δικαστήριο και συνέχισε λέγοντας πως μόνο η μια εκ των συνηγόρων ήρθε σε επαφή μαζί της και αυτή επιθυμεί να διατηρήσει στην υπόθεση.

«Δεν έχουν έρθει σε καμία επικοινωνία με εμένα, δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας. Επικοινώνησε η αδελφή μου με τον κ. Κούγια και ρωτήσαμε αν θα επέστρεφε στην υπόθεση και είπε ναι» σημείωσε η κατηγορούμενη.

Απορρίφθηκε αίτημα για κλήση γενετιστών ως μάρτυρες

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα αίτημα της για κλήση δυο γενετιστών ως μαρτύρων ειδικών γνώσεων, με την πρόεδρο να συμπληρώνει όμως «αν υπάρχουν άλλοι μάρτυρες υπεράσπισης να έρθουν σήμερα».

Κατά τη διατύπωση του αιτήματος η Ρούλα Πισπιρίγκου ανάφερε πως πρόκειται για μια ανοσιολόγο εξειδικευμένη στα αυτοάνοσα και έναν καθηγητή ιατρικής γενετικής, οι οποίοι «θεωρούν ότι οι έρευνες για τα αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας δεν είναι επαρκείς».

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα εξηγώντας πως ποτέ στο ακροατήριο δεν αμφισβητήθηκε ο γονιδιακός έλεγχος. «Θυμάμαι ότι όταν εξετάστηκε σχετικός μάρτυρας η υπεράσπιση αποχώρησε και δεν εξέτασε καν τον μάρτυρα. Εμείς αμφισβήτηση γονιδιακού ελέγχου δεν είχαμε μέχρι σήμερα. Θεωρώ ότι δεν χρήζει καμία περαιτέρω διερεύνηση και θα πρέπει να απορριφθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων.

δικαστήριοΑλέξης Κούγιαςειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκου