Ελλάδα|24.03.2019 14:22

Αστυνομικοί σε ρόλο... καθαρίστριας - Γιατί κινδυνεύει η υγεία των κρατουμένων

Newsroom

Το σοβαρό ζήτημα του κινδύνου της δημόσιας υγείας από την έλλειψη καθαριότητας στις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού Ηρακλείου έθεσε με αναφορά του προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρδάκης, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του νομού το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας σταμάτησε να παρέχει τις υπηρεσίες του από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την αγανάκτηση των υπηρετούντων τις αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου, αλλά και να ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία των εργαζομένων, των πολιτών που προσέρχονται σε αυτές για να εξυπηρετηθούν, αλλά και για τους κρατούμενους.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Βαρδάκης, ένα υγειονομικά ασφαλές περιβάλλον στα δημόσια κτίρια αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας και ζητεί την άμεση στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας είτε μέσω μόνιμων προσλήψεων είτε με άμεση ανανέωση των συμβάσεων.

Σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το neakriti, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, που σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «ο κίνδυνος για όλους όσοι εργάζονται, τους πολίτες που προσέρχονται στις αστυνομικές υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν αλλά και για τους κρατουμένους είναι πλέον μεγάλος για την υγεία τους.

Σε πολλές υπηρεσίες οι αστυνομικοί είτε οι ίδιοι εκτελούν και χρέη καθαρίστριας, παράλληλα με τα αστυνομικά τους καθήκοντα είτε από τον ήδη πετσοκομμένο μισθό τους και σε βάρος του οικογενειακού τους εισοδήματος πληρώνουν καθαρίστριες».

Πηγή: neakriti.gr

αστυνομικοίΣωκράτης Βαρδάκηςδημόσια υγείαΌλγα ΓεροβασίληΣΥΡΙΖΑ