Ελλάδα|24.03.2019 15:27

Θεσσαλονίκη: Διακινητές μεταναστών καταδίωξε η αστυνομία

Newsroom

Δύο τραυματίες και ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ήταν το αποτέλεσμα μια διπλής αστυνομικής καταδίωξης διακινητών μεταναστών, τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε δύο ύποπτα αυτοκίνητα στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, κοντά στον οικισμό Βασιλούδι, οι δύο οδηγοί, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν ένας 34χρονος Λίβυος κι ένας 26χρονος Μαροκινός, αγνόησαν το σήμα. Γι’ αυτό το λόγο ακολούθησε καταδίωξη.

Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος, φτάνοντας στη Σταυρούπολη της δυτικής Θεσσαλονίκης, βγήκε από την πορεία του, προσέκρουσε σε τοίχο και ακινητοποιήθηκε. Οι αστυνομικοί έβγαλαν από το εσωτερικό του οχήματος τέσσερις μετανάστες, από τους οποίους οι δύο εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών και μεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο» για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ο οδηγός συνελήφθη.

Το δεύτερο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στην ίδια περιοχή και συνελήφθη ο 26χρονος οδηγός του, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, προέβαλε αντίσταση. Διαπιστώθηκε, δε, ότι μετέφερε έξι μετανάστες, οι δύο εξ αυτών στο πορτμπαγκάζ.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι διακινούμενοι μετανάστες είναι υπήκοοι Ερυθραίας και Μπανγκλαντές και στερούνται των απαραίτητων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Φαίνεται πως οι διακινητές είχαν κλέψει τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν και είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας άλλων οχημάτων. Μετά την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι δράστες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Θεσσαλονίκηαστυνομία