Ρόδος: Συνελήφθη 41χρονος που παρεμπόδισε πλοίο να αναχωρήσει
NewsroomΈνας 41χρονος αλλοδαπός συνελήφθη για απείθεια και παρακώλυση θαλάσσιων συγκοινωνιών, από το Λιμενικό Σώμα, με αφορμή τη χθεσινή καθυστέρηση απόπλου του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου στο λιμάνι Ακαντιά της Ρόδου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, ο 41χρονος ως επικεφαλής ομάδας αλλοδαπών που είχαν συγκεντρωθεί στον καταπέλτη του επιβατηγού πλοίου, παρεμπόδισαν την ομαλή φόρτωση οχημάτων και επιβίβαση επιβατών με αποτέλεσμα την καθυστέρηση απόπλου του. Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πηγάδια Καρπάθου-Κάσου-Σητείας-Ηρακλείου-Θήρας και τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και να συνεχιστεί η ομαλή επιβίβαση των επιβατών.
Το πλοίο απέπλευσε στις 15:20 το μεσημέρι αντί της προγραμματισμένης ώρας (11:00) με 535 επιβάτες και 84 Ι.Χ. Επί του πλοίου επιβιβάστηκαν και 40 αλλοδαποί, προκειμένου να μεταχθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ΚΥΤ.
- Pizza Fan: Η φοροδιαφυγή-μαμούθ άνω των 25 εκατ. ευρώ, το «ντου» σε 100 καταστήματα και οι 21 συλλήψεις
- Στημένα στο μπάσκετ: Μετρητά με το... τσουβάλι, σφυρίγματα α λα καρτ και αθλητικό «τσιφλίκι»
- Σχολικά δρομολόγια: Το τίμημα του κακού σχεδιασμού πληρώνουν οι μαθητές - 127 δρομολόγια στα... αζήτητα
- Το μήνυμα Μαξίμου σε Σαμαρά με Γεραπετρίτη, ο αθυρόστομος Καλογερόπουλος και η επόμενη ένταξη στο ΠΑΣΟΚ