Ελλάδα|30.10.2023 13:00

Εποχικοί πυροσβέστες: Λήγουν αύριο οι συμβάσεις για 2.500 άτομα - Τι λέει ο Γιάννης Αρτοποιός για την διαδικασία των προσλήψεων

Newsroom

Αύριο, Τρίτη, λήγουν οι συμβάσεις 2.500 εποχικών πυροσβεστών οι οποίοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες του καλοκαιριού και τις πλημμύρες και θα μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Για το ζήτημα και τη διαδικασία πρόσληψης των πυροσβεστών μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Όπως αναφέρει αρχικά ο κ. Αρτοποιός: «Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες κάθε χρόνο υπογράφουν συμβάσεις οι οποίες αρχίζουν με την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου. Βεβαίως, αξιοποιούνται και μάλιστα αξιοποιούνται σε όλους τους διαγωνισμούς οι οποίοι έχουν διαγωνιστική διαδικασία. Δεν μπορεί να παρακαμφθεί η διαδικασία του διαγωνισμού. Δηλαδή όλοι πρέπει να έχουν, όλοι οι πολίτες, τις ίδιες ευκαιρίες, τις δυνατότητες. Βεβαίως, κάποιοι άνθρωποι με εργασιακή εμπειρία μπορούν να αξιοποιηθούν παραπάνω, ωστόσο, το πυροσβεστικό σώμα αυτή τη στιγμή παίρνει μέσω πανελλαδικών εξετάσεων αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και για να καλύψει τις ανάγκες του το Πυροσβεστικό Σώμα κάνει διαγωνισμό. Εδώ οι εποχικοί πυροσβέστες, οι συνάδελφοι και συναγωνιστές μας συμμετέχουν και αυτοί στον διαγωνισμό και πριμοδοτούνται».

Όπως τονίζει ο κ. Αρτοποιός είναι πως δεν μπορεί να παραπεμφθεί διαδικασία και να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβάσεις. «Οι εποχικοί πυροσβέστες πριμοδοτούνται στους διαγωνισμούς και επίκειται και διαγωνισμός ο οποίος θα αφορά πυροσβέστες ενδεχομένως 7ετους θητείας ξανά και οι ίδιοι εποχικοί πυροσβέστες θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση λόγω των καθηκόντων τους, λόγω του ότι έχουν εργασιακή εμπειρία».

«Στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία το μεγαλύτερο μέρος των διαγωνιζόμενων και αυτοί που προσελήφθησαν ήταν από εποχικούς πυροσβέστες λόγω της εργασιακής εμπειρίας και της πριμοδότησης στην οποία έλαβαν από τον διαγωνισμό τον ίδιο», επισημαίνει.

Πυροσβεστικό Σώμαειδήσεις τώραπυροσβεστικήπροσλήψειςσυμβάσεις