Ελλάδα|30.10.2023 17:12

Νέα Φιλαδέλφεια: Ηλικιωμένος έφραξε σωλήνα όπου είχαν βρει καταφύγιο γατάκια και τα έπνιξε

Newsroom

Καθημερινά στην Ελλάδα τα εγκλήματα κατά των ζώων παίρνουν όλο και πιο άρρωστες και ανησυχητικές διαστάσεις. Αυτή τη φορά, ηλικιωμένος κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας δολοφόνησε νεογέννητα γατάκια, πνίγοντάς τα σε σωλήνα του σπιτιού του.

Ο ασυνείδητος άνδρας αφού παρατήρησε δύο γατάκια που είχαν βρει καταφύγιο σε σωλήνα στην αυλή του, έφραξε με ύφασμα το λούκι και στη συνέχεια με το λάστιχο έριξε μέσα νερό... Όλα αυτά, το πρωί του Σαββάτου (28/10).

Όταν το ύφασμα αφαιρέθηκε από το λούκι, γατάκια έπεσαν στο πεζοδρόμιο, νεκρά. Γείτονες βρέθηκαν στο σημείο και φώναζαν στον δράση, ενώ άλλοι έβγαζαν βίντεο, όπως μεταδίδει το Mega.

Στο παράθυρο του «ανθρώπου», άγνωστοι έχουν γράψει «φονιά τις φόλες θα τις δώσουμε να τις φας».

Είχε πει «εγώ θα τα σκοτώσω»

Στη γειτονιά βρίσκεται η μητέρα των γατιών, συνολικά ήταν τρία, τα οποία τα φροντίζουν οι κάτοικοι. Τα δύο από αυτά -νεογέννητα- είναι εκείνα που είχαν βρει καταφύγιον στον σωλήνα του ηλικιωμένου.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, είχε πει ότι «εγώ τα γατιά θα τα σκοτώσω». Στη συνέχεια, αφού τα έπνιξε, πέταξε τα ζωάκια πίσω από φράχτη, στον χώρο πολυκατοικίας που χτίζεται.

Αφού αντιλήφθηκε πως έγινε αντιληπτός από τους γείτονές του, εξαφανίστηκε και -μέχρι στιγμής- αγνοείται

Φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που σκοτώνει ζώο

Αυτόπτης μάρτυρας που προσπάθησε να σώσει τα γατάκια δηλώνει στο Mega: «Το πρωί είχε βγει η μητέρα να θηλάσει τα μωρά της και αφού έγινε αυτό, βλέπω ότι ο κύριος τα είδε, είχε κλείσει τον σωλήνα και τον βλέπω και ρίχνει νερό. Παίρνω το κινητό μου αμέσως γιατί είχα καταλάβει τι θέλει να κάνει. Είχα ακούσει και από άλλους ότι σκοτώνει τα γατιά. Το είδα και εγώ ότι έχει σκοτώσει στη γειτονιά, γιατί όλες τις γάτες εδώ τις φροντίζω, τις ταΐζω και μετά από έναν μήνα τα μικρά τους εξαφανίζονται. Του λέω "σε καταγράφω και παίρνω την αστυνομία τώρα". Το τράβηξα βίντεο γιατί ήθελα αποδεικτικά στοιχεία, γιατί όσες φορές το έξανε, δεν είχα αποδεικτικά στοιχεία ότι το έκανε αυτός».

«Το έχει ξανακάνει. Άμα δείτε το βίντεο το κάνει με άνεση και ευκολία», καταλήγει ο κ. Νίκος.

Το βίντεο της ντροπής

γάταειδήσεις τώραγάτεςΝέα Φιλαδέλφειακακοποίηση ζώων