ΓΕΣ: Ολοκληρώθηκαν οι βολές μονάδων Πυροβολικού του Β’ εξαμήνου του 2023
NewsroomΟι βολές Πυροβολικού Β' εξαμήνου του 2023 διεξήχθησαν από 30 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου, στο πεδίο βολής Πετρωτών Ξάνθης με τη συμμετοχή προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων Μονάδων Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς «Αχιλλέας».
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατά τη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες αίτησης, συντονισμού και εκπομπής πυρών υποστήριξης με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συνέργειας των εμπλεκόμενων στις επιχειρήσεις, κάνοντας πράξη την αρχή «εκπαιδεύομαι όπως θα πολεμήσω».
Ειδικότερα, εκτελέστηκαν βολές από αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109, PzH 2000GR και από Συστήματα Πολλαπλών Εκτοξευτών RΜ-70 (ΠΕΠ RΜ-70). Κατά την εκτέλεση των βολών διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού στην τεχνική και τακτική χρησιμοποίηση των οπλικών συστημάτων.
- Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»
- Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών
- Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ
- Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο