Ελλάδα|02.11.2023 21:52

Σποράδες: Εξαπάτηση δικηγόρου από μεσιτικό γραφείο – Υπεξαίρεσαν 40.000 ευρώ με πρόφαση την πώληση σπιτιού

Newsroom

Την εξαπάτησή του από μεσιτικό γραφείο στο οποίο απευθύνθηκε προκειμένου να αποκτήσει σπίτι στις Σποράδες, κατήγγειλε δικηγόρος. Ο ίδιος, αφού απευθύνθηκε στο μεσιτικό γραφείο, επέλεξε το σπίτι που ήθελε και, στη συνέχεια, του ζητήθηκε προκαταβολή 20.000 ευρώ, για να δοθεί στον ιδιοκτήτη και να προχωρήσουν τα συμβόλαια.

Η 35χρονη υπάλληλος του μεσιτικού γραφείου, όχι μόνο μετέφερε τα χρήματα στον δικό της λογαριασμό, αλλά τού απέστειλε και πλαστό καταθετήριο, που «αποδείκνυε» ότι επέστρεψε τα 20.000 ευρώ ενώ είχε καταθέσει 2 ευρώ. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος μήνυσε την υπάλληλο καθώς και τον 72χρονο ιδιοκτήτη του μεσιτικού γραφείου, στον οποίο είχε επίσης δώσει 20.000 ευρώ, ωστόσο, τα συμβόλαια αγοράς του σπιτιού δεν προχώρησαν.

Στη φυλακή μεσίτης και υπάλληλος

Από τις 40.000 ευρώ που έδωσε ο καταγγέλλων, μόνο τα 20.000 ευρώ, του επιστράφηκαν από τον μεσίτη, ο οποίος και κατασδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους. Σε φυλάκιση 24 μηνών καταδικάστηκε και η 35χρονη υπάλληλος του γραφείου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο και τον 37χρονο, πρώην σύζυγο της υπαλλήλου καθώς εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος στο τραπεζικό της λογαριασμό. Ο ίδιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Η 35χρονη κρίθηκε ένοχη για απάτη, πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Η ίδια, στο δικαστήριο, έριξε όλες τις ευθύνες στον μεσίτη εργοδότη της.

μεσίτεςΣποράδεςυπεξαίρεση χρημάτωνειδήσεις τώραδικηγόρος