Ελλάδα|02.11.2023 22:11

Συγκινεί η μητέρα της 40χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο με το λεωφορείο του ΟΑΣΘ: «Την κυνηγούσε ο χάρος»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια της άτυχης 40χρονης που παρέσυρε και σκότωσε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν ξέρω, δεν ξέρω… Εμένα το παιδί μου το κυνήγησε το αυτοκίνητο (λεωφορείο) να το σκοτώσει. Εγώ μόνο αυτό ξέρω. Τίποτα δεν μας είπαν, τίποτα δεν μας είπαν, μόνο ότι μας το σκοτώσανε», είπε η μητέρα της 40χρονης, μιλώντας στο MEGA.

«Είχε ένα ηλεκτρικό μηχανάκι και πήγαινε σιγά – σιγά. Πήγαινε σιγά – σιγά το παιδάκι μου και ήρθε ο άλλος από απέναντι και το σκότωσε. Το σκότωσε. Δεν ξέρω αν υπήρχε πιο προσεκτική οδηγός από αυτήν. Δεν ξέρω, την κυνηγούσε ο χάρος», πρόσθεσε.

«Είχε 2,5 χρονών κοριτσάκι να μεγαλώσει. Πού είναι το παιδί μου για να μεγαλώσει το παιδί της;» ανέφερε χωρίς να μπορεί να κρύψει την φόρτιση της.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μεσημέρι Τετάρτης, η 40χρονη Ρία μιλάει με βιντεοκλήση με την κορούλα της λίγο πριν σχολάσει από την εργασία της. Στις 15:00 αποχαιρετά τους συναδέλφους της και φεύγει για να πάει σπίτι με το μηχανάκι της.

«Μικρό δηλαδή ήταν ίσα – ίσα για να πηγαινοέρχεται στη δουλειά. Αλλά ήταν συνεπής και προσεκτική. Δεν έτρεχε ποτέ. Φορούσε κράνος πάντα. Ήταν υπόδειγμα», είπε συνάδελφος της 40χρονης.

Το αστικό λεωφορείο βγαίνει από τον σταθμό του ΟΣΕ με κατεύθυνση το κέντρο. Αντί όμως να στρίψει αριστερά, στρίβει δεξιά αιφνιδιάζοντας τους επιβάτες. 

«Εδώ ήμασταν γωνία. Έπρεπε να πάει σε άλλο δρόμο. Ανάποδα πήγε. Εμείς κοιτάμε και ο οδηγός ήταν πάνω στο τιμόνι. Λέω ανακοπή κάτι», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο οδηγός του λεωφορείου χάνει τον έλεγχο του οχήματος, περνά στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούεται αρχικά με ένα μαύρο αυτοκίνητο και εν συνεχεία καρφώνεται σχεδόν ταυτόχρονα πάνω στο μηχανάκι της 40χρονης και ένα ταξί. Ο θάνατος για την οδηγό της ηλεκτροκίνητης μοτοσικλέτας ήταν ακαριαίος.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις τους και έπεσε στο τιμόνι. Προκειμένου να σταματήσει το λεωφορείο περαστικοί έσπασαν τα τζάμια και μπήκαν «Η κοπέλα ήταν με μηχανή, ένα ταξί. Κι ένα μαύρο άλλο αμάξι. Ο οδηγός ήταν έτσι πάνω στο τιμόνι».

Τι λέει ο πατέρας του οδηγού 

«Το μόνο που ξέρω είναι που μίλησε η γυναίκα του με τον Χρήστο και είπε “έκανα το δρομολόγιο και βρέθηκα στο νοσοκομείο”. Οδηγούσε και δεν κατάλαβε τίποτα» είπε ο πατέρας του οδηγού του μοιραίου λεωφορείου στο Live News.

τροχαίο δυστύχημαειδήσεις τώραΟΑΣΘλεωφορείο