Ελλάδα|03.11.2023 21:55

Σεισμός στην Εύβοια: Δρόμος κόπηκε στα δύο, ρωγμές και σε σπίτια - Δείτε φωτογραφίες

Newsroom

Στα δύο άνοιξε κεντρικός δρόμος της Εύβοιας μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Ειδικότερα, η άσφαλτος άνοιξε κυριολεκτικά στα δύο στο Κύμασι στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας με τις εικόνες να είναι συγκλονιστικές.

Ρωγμές και σε σπίτια

Καταστροφές έχουν υποστεί όμως και τα σπίτια στο Κυμάσι όπου όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες έχουν γεμίσει ρωγμές με τους κάτοικους να ανησυχούν για το τι θα ακολουθήσει στο ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού.

Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στον δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας το οποίο ανέφερε πως πρέπει να όλοι να αποφύγουν τις επικίνδυνες περιοχές κυρίως όπου υπάρχουν φαράγγια ή βράχια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια, υπάρχουν όμως αναφορές για μικρές κατολισθήσεις από το Προκόπι προς το Πήλι, ενώ ζημιές έχουν σημειωθεί σε τζαμαρίες επιχειρήσεων και σε ράφια σούπερ μάρκετ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι στα χωριά γύρω από το Μαντούδι και το Μετόχι χωρίς, όμως, να έχουν εντοπιστεί ζημιές.

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας καθώς και η 7η Ε.Μ.Α.Κ., με εντολή αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά.

Μπαράζ μετασεισμών μετά τα 5,2 Ρίχτερ - Ο ένας επτά λεπτά μετά

Όχι ένας όχι δυο αλλά πάνω από 10 ασθενέστεροι μετασεισμοί σημειώθηκαν σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών μετά τον σεισμό των 5,2 R που σημειώθηκε στις 08:26 το πρωί με επίκεντρο 6 χλμ. ανατολικά του Προκοπίου Εύβοιας.

Ο πρώτος μετασεισμός σημειώθηκε 7 λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό, και ήταν εντάσεως 3,8 Ρίχτερ. Οι υπόλοιποι μετασεισμοί κυμαίνονται μεταξύ 2-2,9 Ρίχτερ.

μετασεισμοίειδήσεις τώραΕύβοιασεισμός