Ελλάδα|05.11.2023 08:57

Σε ύφεση η φωτιά στην Κάρυστο: Ισχυρές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μικροεστίες στην περιοχή

Newsroom

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Αμυγδαλιά στην Κάρυστο.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και σύμφωνα με την ΕΡΤ κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο, ωστόσο παραμένουν στο σημείο 24 οχήματα με 56 πυροσβέστες, καθώς υπάρχουν πολλές διάσπαρτες μικροεστίες.

Σύμφωνα με το evima.gr, η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά του Δήμου Καρύστου και επεκτάθηκε σε δεκάδες χωριά στο Κάβο Ντόρο στη νοτιότερη πλευρά του νησιού.

Σημειώνεται ότι χθες εκκενώθηκαν τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά.

«Υπάρχουν δεκάδες νεκρά ζώα, έχουν καεί μαντριά. Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει όλη την Αμυγδαλιά. Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς Καλαμάκι, έχει περάσει από παρά πολλά χωριά της περιοχής, ωστόσο αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, η κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη», δήλωσε το Σάββατο κάτοικος της περιοχής.

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8–9 μποφόρ, οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς, έχει κάψει ιδιοκτησίες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», δήλωσε νωρίτερα  ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης στην ΕΡΤ.

ΕύβοιαφωτιάΚάρυστοςειδήσεις τώρα