Ελλάδα|06.11.2023 17:20

Αρκαδία: Συγκλονίζει η επιβάτιδα του λεωφορείου που κρεμόταν σε γκρεμό - «Σκεφτόμουν ό,τι έζησα, έζησα»

Newsroom

Συγκλονίζει η μαρτυρία 21χρονης που επέβαινε στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ Αρκαδίας, του οποίου ο οδηγός έπαθε ανακοπή καρδιάς και το όχημα «κρεμάστηκε» στο χείλος του γκρεμού. Η νεαρή ήταν η μόνη που επέβαινε στο λεωφορείο.

Στα 21 της χρόνια έζησε, όπως λέει, την πιο δυσάρεστη περιπέτεια της ζωής της, στιγμές και σκηνές που θα θυμάται για πάντα.

«Σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή ‘’Μαρία εντάξει εδώ πέθανες τώρα, τέλος, ό,τι έζησες έζησες’’. Σκεφτόμουν και αυτό εκείνη τη στιγμή», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Mega.

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Λουτρά Ηραίας - Τρίπολη και στην περιοχή Λαγκάδια της Αρκαδίας ο οδηγός υπέστη ανακοπή. Το βαρύ όχημα άρχισε ξαφνικά να κινείται ανεξέλεγκτο και η νεαρή κοπέλα έβλεπε στον βάθος έναν γκρεμό.

«Έβλεπα τον άνθρωπο να πεθαίνει και το λεωφορείο να φεύγει»

«Εγώ νόμιζα στην αρχή ότι είχε σκύψει ο άνθρωπος. Μόλις βλέπω ότι φεύγουμε από τον δρόμο, λέω εδώ κάτι γίνεται. Δεν υπήρχε χειρόφρενο, το χειρόφρενο ήταν στην μεριά του από ό,τι έμαθα. Εκείνη τη στιγμή εγώ τα είχα χάσει εν τω μεταξύ, δεν ξέρω τι μου γινόταν. Έβλεπα τον άνθρωπο να πεθαίνει και το λεωφορείο να φεύγει».

«Μόλις βλέπω ότι εμείς πέφτουμε στον γκρεμό, ότι έφευγε το λεωφορείο, πήγα και ξάπλωσα ανάμεσα στο διάδρομο, για να κρατηθώ, δεν κατάλαβα για ποιο λόγο το έκανα αυτό. Μόλις βλέπω ότι το λεωφορείο σταμάτησε, ότι βρήκε και ότι είμαι ακόμα ζωντανή, σηκώθηκα, πάτησα ό,τι κουμπιά βρήκα μπροστά μου. Ανοίγει η πόρτα, ευτυχώς που άνοιξε, παίρνω την τσάντα μου, το κινητό μου και πώς κατέβηκα, ένα θεός ξέρει», περιγράφει.

Η ίδια ξέρει πως σώθηκε από καθαρή τύχη, επειδή το λεωφορείο βρήκε σε μπάζα που υπήρχαν στην πορεία του, έκοψε ταχύτητα και σταμάτησε στο χείλος του γκρεμού.

«Βρήκε το λεωφορείο κάτω στα μπάζα και σταμάτησε εκεί πέρα, πάτησα τα κουμπιά και άνοιξε η πίσω πόρτα».

λεωφορείοειδήσεις τώραΑρκαδία