Ελλάδα|07.11.2023 14:35

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένταση στον Άρειο Πάγο για το αίτημα αναίρεσης αποφυλάκισης του Κορκονέα - Αναβλήθηκε η δίκη

Newsroom

Ένταση σημειώθηκε κατά τη συζήτηση στον Άρειο Πάγο για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και ειδικότερα της αναίρεσης που αφορά στην παροχή του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου στον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με το δικαστήριο να αναβάλλει τελικά για τις 9 Ιανουαρίου 2024.

Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που υπέβαλαν αίτημα προκειμένου να ενημερωθούν για την αλλαγή της προέδρου του ΣΤ’ τμήματος που θα εκδίκαζε την υπόθεση, οδήγησαν την πρόεδρο σε δήλωση αποχής, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

«Προτίθεμαι να δηλώσω αποχή για όσα ακούστηκαν για το όνομα μου σε αυτή την αίθουσα» είπε η πρόεδρος αφού νωρίτερα είχε υποβληθεί αίτημα προκειμένου να γνωστοποιηθεί στο δικαστήριο ο λόγος για τον οποίο άλλαξε η πρόεδρος του τμήματος που θα δίκαζε την υπόθεση

Κωνσταντοπούλου: «Ακραία μεροληπτική η συμπεριφορά σας»

Η μητέρα του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου μαζί με τους συνηγόρους της Ζωή και Νίκο Κωνσταντόπουλο βρέθηκαν σήμερα ενώπιον του ΣΤ/ τμήματος του Αρείου Πάγου, αλλά με την έναρξη της συνεδρίασης σημειώθηκε ένταση αφού η πρόεδρος του τμήματος αρνήθηκε να προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να προσέλθει στη δικαστική αίθουσα η Τζίνα Τσαλικιάν.

«Αυτό που είναι ευκρινές είναι ότι η δικαιοσύνη έχει παίξει με την οικογένεια. Η συμπεριφορά σας είναι ακραία μεροληπτική και παίζετε με το γεγονός ότι η οικογένεια θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με αρκετές διακοπές με το Νίκο Κωνσταντόπουλο να σημειώνει: «Ο νηφάλιος και αμερόληπτος δικαστής ακούει, δε διακόπτει» είπε ο δικηγόρος.

«Διαπράττετε βαρύτατη παρεμπόδιση στο έργο του συνηγόρου. Αυτό θέλετε; Έδρα να κάνει bullying σε δικηγόρους; Αυτή η μάνα 15 χρόνια περιμένει την αμετάκλητη δικαίωση. Από την πρώτη δίκη και μετά παρεμποδίζεται. Προσφεύγω στο δικαστήριο, επί σαράντα λεπτά η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας προσπαθεί να αναπτύξει τις θέσεις της και κατά ριπάς διακόπτετε» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόταση του αντεισαγγελέα για απόρριψη του αιτήματος παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας

Έπειτα από αρκετές διακοπές ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Παπαδάς στην πρότασή του ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Η ελληνική έννομη τάξη ως προς τα ελαφρυντικά που καθορίζουν ύψος ποινής επιτρέπει στον υποστηρίζοντα την κατηγορία να έχει λόγο; Η Ολομέλεια είπε όχι. Εδώ ακούγονται τα αντεπιχειρήματα. Η παράσταση στη συγκεκριμένη περίπτωση συντείνει να πλήξει αυτή την άποψη της Ολομέλειας. Θα ήταν αντικείμενο έρευνας αν είχε συμπεριληφθεί ως λόγος αναίρεσης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πράγμα που δεν έγινε» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ζωή Κωνσταντοπούλουδολοφονία Γρηγορόπουλουειδήσεις τώραΕπαμεινώνδας ΚορκονέαςΆρειος ΠάγοςΑλέξανδρος Γρηγορόπουλος