Ελλάδα|08.11.2023 19:00

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Συνελήφθησαν μάνα, αδερφή και σπιτονοικοκυρά - Κατηγορίες και για δεύτερο φόνο

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 23χρονης εγκύου και μητέρας τριών παιδιών Φαίης Μπακογιώργου που είχε βρεθεί νεκρή το 2021 στην Κυψέλη τυλιγμένη σε κουβέρτα και παρέμεινε για καιρό στα «αζήτητα» του νεκροτομείου του «ΕΛΠΙΣ».

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις και συγκεκριμένα στη μητέρα, την αδερφή και την κοπέλα που φιλοξενούσε την άτυχη γυναίκα, ενώ σύμφωνα με το Mega οι διώξεις αφορούν δύο δολοφονίες. Το δεύτερο άτομο είναι ηλικιωμένη γυναίκα που την ξυλοκοπούσαν και έπαιρναν το επίδομα που τής παρέχονταν. Εδώ και καιρό είχαν εκδοθεί τα εντάλματα σύλληψης και αύριο οι τρεις γυναίκες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν.

Οι τρεις γυναίκες είναι αντιμέτωπες με βαρύτατες κατηγορίες από ανθρωποκτονία και εμπορία ανθρώπων.

«Ο Θεός με λυπήθηκε»

«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι, έκανα έναν αγώνα και ο Θεός με λυπήθηκε και βρέθηκαν οι δολοφόνοι του παιδιού μου. Η δικαίωση ήρθε. H ψυχούλα του παιδιού μου τώρα θα είναι αγνή», είπε συντετριμμένος ο πατέρας της άτυχης κοπέλας.

Η δικηγόρος του πατέρα, Βούλα Δημήτριαδου εξήγησε ότι η κοπέλα βρέθηκε τυλιγμένη σε κουβέρτα περίπου 500 μέτρα μακριά από το σπίτι της. «Με πρωτοβουλία του πατέρα μου ανατέθηκε αυτή η υπόθεση. Η σορός του κοριτσιού ταυτοποιήθηκε μετά από καιρό. Για ένα χρόνο δεν έγινε κάτι. Μετά υποβάλλαμε εμείς μήνυση για να συνεχίσουν οι έρευνες. Έγινε η έρευνα από το Ανθρωποκτονιών και κατηγορούμενες είναι η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά για κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ αυτών και η ανθρωποκτονία. Αφορά και την εμπορία ανθρώπων η κατηγορία. Η μητέρα και η αδελφή της φαίνεται πως την εξέδιδαν».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβρη του 2021 όταν στην Κυψέλη βρέθηκε νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα μία νεκρή, έγκυος γυναίκα, η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου.

Η γυναίκα είχε βρεθεί 700 μέτρα από το σπίτι της έξω από ένα πάρκινγκ. Τότε, ο πατέρας της 23χρονης έκανε μήνυση και ζητούσε να διερευνηθεί ο τρόπος θανάτου του. Μάλιστα, είχε βάλει ειδικό ερευνητή για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η κοπέλα φιλοξενούνταν σε ένα διαμέρισμα με τη μητέρα και την αδελφή της σε μία τρίτη γυναίκα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2023 πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

  • 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,
  • 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και
  • 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.
φόνοςΚυψέληδολοφονίαέγκυοςειδήσεις τώρα