Ελλάδα|12.11.2023 21:42

Αδιανότητα ντοκουμέντα νοσηρότητας από το Κερατσίνι: Καθημερινό ριάλιτι φρίκης των ατόμων με αναπηρία

Newsroom

Φρίκη προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως μετά τη σύλληψη του 42χρονου στο Κερατσίνι, για τη νοσηρή δράση του στο διαδίκτυο, όπου επιδιδόταν σε βασανιστήρια ενάντια σε άτομα με αναπηρία, τα οποία μετέδιδε ζωντανά και επί πληρωμή μέσα από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ριάλιτι φρίκης

Καθημερινά, επί 2 ή 3 ώρες, ο 42χρονος μετέδιδε τις δοκιμασίες νοσηρότητας στις οποίες υπέβαλλε μία 21χρονη, έναν 25χρονο, και έναν ακόμα άνδρα – όλοι με νοητική αναπηρία. Η συστηματική κακοποίηση των θυμάτων είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2022. Μεταξύ των βασανιστηρίων, για τη μετάδοση των οποίων ο συλληφθείς πληρωνόταν αδρά, ήταν το ξύλο με γάντια του μποξ, τα χτυπήματα με τέιζερ, τα γιαούρτωματα, το ξύρισμα μαλλιών και φρυδιών αλλά ακόμα και οι σεξουαλικές πράξεις.

Πρώην συνδρομητής της φρικαλέας ασχολίας του 42χρονου είπε στο Mega ότι, «έχουν προηγηθεί κάποιες φασαρίες και αυτά τα οποία τα ξέρει ας πούμε ο κόσμος. Έχουν βγάλει κάτι challenges τα λένε, που λέει βάλε 20 ευρώ για να ρίξω μια “τειζεριά” στο τάδε το παιδί. Βάλτε λεφτά να τους κουρέψω λεφτά για τέιζερ, λεφτά για σφαλιάρες, λεφτά για ζωνιές. Χτυπιόντουσαν με ζώνη. Είχε δύο διαφορετικά τέιζερ, ένα ελαφρύ και ένα άλλο που ήτανε πολύ πιο δυνατό».

Ρωμαϊκή αρένα με αιτήματα των θεατών

Μέχρι και σήμερα, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του ριάλιτι τις φρίκης είναι 21.800. Από αυτούς, όσοι παρακολουθούσαν καλούνταν να δωρίζουν χρήματα σχολιάζοντας παράλληλα τι δοκιμασία θα ήθελαν να δουν. Ο συλληφθείς κακοποιούσε με κάθε τρόπο τα θύματά του, στα 554 βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ενώ απώτερος σκοπός του ήταν το προσωπικό του κέρδος. Οι δωρεές μπορεί να έφταναν, σε ένα μόνο βίντεο μέχρι και τα 1000 ευρώ.

Πρώην συνδρομητής περιέγραψε πώς, ένα από τα θύματα του 42χρονου δήλωσε την επιθυμία να αποχωρήσει σε ζωντανή μετάδοση, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί βάναυσα ενώπιον των χιλιάδων θεατών. «Τον κρατάει εκεί με απειλές και βία. Δηλαδή όσες φορές έχει πει στο stream ότι θα φύγω και θα πάω σε άλλο stream έχει φάει ξύλο μέσα στο stream. Τις περισσότερες φορές που έφαγε δυνατό ξύλο», ανέφερε.

«Σε ένα δικό του σπίτι, που είναι σε άθλια χάλια, εκεί πέρα έχει μαντρώσει όλα τα παιδιά με αντίτιμο να τους δίνει ένα πιάτο φαγητό την ημέρα και κανένα ψιλό – χαρτζιλίκι και το βράδυ να μαζεύονται εκεί στο stream του να τους χτυπάει, να τους εξευτελίζει, να κάνει όλα αυτά που κάνει με σκοπό το κέρδος», εξήγησε άλλος.

live streamingειδήσεις τώραβασανιστήριαΑμεΑΚερατσίνι