Τέμπη: Εντοπίστηκε το «μαύρο» κουτί του Intercity στα συντρίμμια των βαγονιών
NewsroomΕντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, παρασύροντας στον θάνατο 57 ανθρώπους.
Το «μαύρο κουτί» βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι Λάρισας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, έχει υποστεί τόσο μεγάλες φθορές, που είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουν να αντληθούν πληροφορίες για το δυστύχημα από αυτό.
Υπενθυμίζεται πως από το σημείο της σύγκρουσης είχε βρεθεί το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας, με αυτό της επιβατικής να αναζητείται.
Τεχνικοί από τη Γένοβα και την Αθήνα που εξέτασαν το «μαύρο κουτί» δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια στοιχεία, καθώς είχε υποστεί ζημιά από τη σύγκρουση.
Οι έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται, με πληροφορίες να αναφέρουν πως βρέθηκε βιολογικό υλικό το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση, σε μια προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα της τραγωδίας.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών