Ελλάδα|17.11.2023 21:20

Βύρωνας: Πώς η 16χρονη έπεσε σε κώμα - Τι «δείχνουν» τα κινητά των συλληφθέντων

Newsroom

Σε κώμα στην εντατική βρίσκεται η 16χρονη η οποία έπεσε θύμα σπείρας που πουλούσε ναρκωτικές ουσίες σε ανήλικους, στον Βύρωνα. Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν και εμπλοκή κι άλλων ατόμων.

Το κορίτσι είναι εγκεφαλικά νεκρό και οι Αρχές έχουν περάσει χειροπέδες σε έξι άτομα, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Πώς βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο σπίτι

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 16χρονη μαζί με μια φίλης της προσκλήθηκαν από άλλον ανήλικο, 17 ετών, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Βύρωνα. Εκεί έκαναν χρήση κάνναβης και «σίσα», γνωστό στους δρόμους ως «η κόκα των φτωχών».

Το επόμενο πρωί, η φίλη της 16χρονη ξύπνησε και εντόπισε τη φίλη της με τα μάτια ανοιχτά, να αιμορραγεί. Αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε το κορίτσι σε οριακή κατάσταση.

Το ΕΚΑΒ μετέφερε στο νοσοκομείο την 16χρονη, η οποία υπέστη ανακοπή με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την επαναφέρουν στη ζωή. Δυστυχώς, αυτό κατέστη αδύνατο με την ανήλικη να φέρεται πως είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Τι «δείχνουν» τα κινητά των συλληφθέντων

Κατόπιν έρευνας η αστυνομία συνέλαβε έξι μέλη της σπείρας ναρκεμπόρων, μεταξύ της οποίας και δύο ανήλικοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.

Μάλιστα, υπήρχε μία μονοκατοικία στην περιοχή του Βύρωνα όπου όλα τα θύματα της σπείρας βρισκόντουσαν προκειμένου να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Η σπείρα έκρυβε τις ουσίες και σε σπίτι στην περιοχή της Γλυφάδας. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται, καθώς, όπως φαίνεται από τα κινητά των συλληφθέντων, υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Βύρωναςκώμαναρκωτικάειδήσεις τώρασυλλήψεις